200 gr kuru nohut
Nohutun üzerini geçecek kadar su
2 diş sarımsak
1 küçük boy soğan
4-5 dal taze maydanoz
4-5 dal taze kişniş
3-4 dal taze soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı sirke
Kızartmak için sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1.Nohutları bir gece önceden sirkeli suda ıslatın.
2.Nohutların kabuklarını soyup robotta bir süre karıştırın.
3.Un hariç, falafel için ayırdığınız tüm malzemeleri ince ince doğrayıp, robota ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4.Son olarak unu ekleyip yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
5.Hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin.
6.Soğuk su hariç, humus için ayırdığınız tüm malzemeleri robota ekleyip iyice karıştırın.
7.Krema kıvamına geldiyse olmuştur ama hafif pütürlü kaldıysa o zaman soğuk suyu azar azar ekleyip, krema kıvamına gelmesini sağlayın. Birden eklemeyin ki cıvık olmasın ve kullandığınız nohuta göre daha fazla soğuk su gerekirse kullanabilirsiniz.
8.Dolaptan çıkarttığınız falafel hamurunu küçük toplar halinde yuvarlayıp, ortasına az miktarda humus koyup kapatın. Dilerseniz hamuru silindir şerit haline getirip, dilim dilim keserek şekil verebilirsiniz.
9.Bir saat daha dolapta bekletip, kızgın sıvı yağda ya da önceden ısıtılmış fırında kızartın. 10.Yanında humus ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.