Humus Dolgulu Falafel Tarifi

En iyi yemek ikililerinden humus ve falafeli daha modern bir sunumla denemek isteyenler için humus dolgulu falafel tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
11 Ekim 2022 Salı 11:28 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Humus Dolgulu Falafel

Falafel İçin Malzemeler:

200 gr kuru nohut

Nohutun üzerini geçecek kadar su

2 diş sarımsak

1 küçük boy soğan

4-5 dal taze maydanoz

4-5 dal taze kişniş

3-4 dal taze soğan

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

1 yemek kaşığı yulaf unu

1 çay kaşığı sirke

Kızartmak için sıvı yağ

Humus İçin Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut

1/2 çay bardağı tahin

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı limon suyu

2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı:

1.Nohutları bir gece önceden sirkeli suda ıslatın.

2.Nohutların kabuklarını soyup robotta bir süre karıştırın.

3.Un hariç, falafel için ayırdığınız tüm malzemeleri ince ince doğrayıp, robota ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4.Son olarak unu ekleyip yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

5.Hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin.

6.Soğuk su hariç, humus için ayırdığınız tüm malzemeleri robota ekleyip iyice karıştırın.

7.Krema kıvamına geldiyse olmuştur ama hafif pütürlü kaldıysa o zaman soğuk suyu azar azar ekleyip, krema kıvamına gelmesini sağlayın. Birden eklemeyin ki cıvık olmasın ve kullandığınız nohuta göre daha fazla soğuk su gerekirse kullanabilirsiniz.

8.Dolaptan çıkarttığınız falafel hamurunu küçük toplar halinde yuvarlayıp, ortasına az miktarda humus koyup kapatın. Dilerseniz hamuru silindir şerit haline getirip, dilim dilim keserek şekil verebilirsiniz.

9.Bir saat daha dolapta bekletip, kızgın sıvı yağda ya da önceden ısıtılmış fırında kızartın. 10.Yanında humus ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

Pratik Vegan Suşi Tarifi

Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

4 dakika okunma süresi
Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati