Humus Dolgulu Falafel Tarifi

En iyi yemek ikililerinden humus ve falafeli daha modern bir sunumla denemek isteyenler için humus dolgulu falafel tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
11 Ekim 2022 Salı 11:28 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Humus Dolgulu Falafel

Falafel İçin Malzemeler:

200 gr kuru nohut

Nohutun üzerini geçecek kadar su

2 diş sarımsak

1 küçük boy soğan

4-5 dal taze maydanoz

4-5 dal taze kişniş

3-4 dal taze soğan

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

1 yemek kaşığı yulaf unu

1 çay kaşığı sirke

Kızartmak için sıvı yağ

Humus İçin Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut

1/2 çay bardağı tahin

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı limon suyu

2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı:

1.Nohutları bir gece önceden sirkeli suda ıslatın.

2.Nohutların kabuklarını soyup robotta bir süre karıştırın.

3.Un hariç, falafel için ayırdığınız tüm malzemeleri ince ince doğrayıp, robota ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4.Son olarak unu ekleyip yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

5.Hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin.

6.Soğuk su hariç, humus için ayırdığınız tüm malzemeleri robota ekleyip iyice karıştırın.

7.Krema kıvamına geldiyse olmuştur ama hafif pütürlü kaldıysa o zaman soğuk suyu azar azar ekleyip, krema kıvamına gelmesini sağlayın. Birden eklemeyin ki cıvık olmasın ve kullandığınız nohuta göre daha fazla soğuk su gerekirse kullanabilirsiniz.

8.Dolaptan çıkarttığınız falafel hamurunu küçük toplar halinde yuvarlayıp, ortasına az miktarda humus koyup kapatın. Dilerseniz hamuru silindir şerit haline getirip, dilim dilim keserek şekil verebilirsiniz.

9.Bir saat daha dolapta bekletip, kızgın sıvı yağda ya da önceden ısıtılmış fırında kızartın. 10.Yanında humus ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

Pratik Vegan Suşi Tarifi

Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Sanatla Büyüyen Bir Koleksiyoner: Ayda Elgiz Güreli

Sanatla Büyüyen Bir Koleksiyoner: Ayda Elgiz Güreli

41 dakika okunma süresi
Keşfedilmeyi Bekleyen 9 Tatil Rotası

Keşfedilmeyi Bekleyen 9 Tatil Rotası

14 dakika okunma süresi
Evde Profesyonel Dokunuş: Salon Etkisi Yaratan 5 Güzellik Cihazı

Evde Profesyonel Dokunuş: Salon Etkisi Yaratan 5 Güzellik Cihazı

5 dakika okunma süresi
Gerçek Olaylardan İlham Alan Unutulmaz Filmler

Gerçek Olaylardan İlham Alan Unutulmaz Filmler

20 dakika okunma süresi
Craft Tiyatro'nun Son Oyunu “Yeter” Prömiyer Yaptı!

Craft Tiyatro'nun Son Oyunu “Yeter” Prömiyer Yaptı!

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları