İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un yeme içme dünyası şu sıralar oldukça hareketli! İşte şehirde yeni açılan mekanlar arasından radarımıza takılanlar...

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
7 Mayıs 2024 Salı 16:59 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

Telezzüz, Kuzguncuk

İş insanı Ömer Koç, Türkiye'nin ilk fine dining kategorisinde yer alan vegan restoranı Telezzüz'ü, Bağlarbaşı'ndaki 120 dönümlük yemyeşil alandaki Koç Spor Topluluğu içerisinde açtı. Duvarları Ömer Koç'un özel koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşan tablolarla döşeli mekanın menüsünün oluşturulmasında dahi yine Ömer Koç'un emeği bulunuyor. Adını Osmanlıca kökenli bir kelime olan Telezzüz'den alan mekanın Türkçe karşılığı "hoş lezzetli, zevk veren tatlar" anlamına geliyor. Sağlıklı beslenme tarzını ilke edinen kişiler için kaliteli bir deneyim vadeden Telezzüz'de özenle hazırlanan doğaya duyarlı tabaklar, şeflerin imza dokunuşlarıyla bir lezzet serüvenine davet ediyor. Mekan, yerel ürünlere odaklanırken dünya mutfaklarından çeşitli lezzetleri ve teknikleri de reçetelerine işliyor.

Adres: Koç Topluluğu Spor Kulübü, Kuşbakışı Cad. No:16, Kuzguncuk, Üsküdar

Telefon: 0216 576 76 71

Instagram: @telezzuz.ist

Hiema, Sarıyer

Hiema Kitchen & Bar, Sarıyer'in gelişen Reşitpaşa ve Fatih Sultan Mehmet mahallelerinde sosyalleşmenin ve yemek yemenin yeni adresi olarak misafirlerini ağırlıyor. Steakroom ve Ali Haydar Usta Kebap gibi başarılı girişimleriyle nam salmış, yeme-içme sektörünün ünlü isimlerinden İlyas Güngör ve Anıl Kumur tarafından kurulan mekanın mutfağı ise Şef Burak Fındık'a emanet. Yumuşak renklerdeki modern dekorla karakterize edilen mekan, son derece şık ve ferah bir ambiyans sunuyor. Şef Burak Fındık'ın önderliğinde hazırlanan menü, dünyanın dört bir yanından farklı mutfakları temsil eden zengin bir yemek yelpazesi vadediyor. Suşiden nefis başlangıçlara, makarnalardan somon gibi ana yemeklere kadar tüm seçenekler, şefin uzmanlığını ve yaratıcılığını yansıtıyor.

Adres: Fatih Sultan Mehmet, Atatürk Cad. No:1, Armutlu, Sarıyer

Instagram: @hiema.ist

Babi İstanbul, Beykoz

Kısa sürede Beykoz Acarkent'in gözdesi olmayı başaran Babi İstanbul; Anadolu tapasları, mezeleri, ünlü kebapları ve yaratıcı kokteylleri kusursuz bir şekilde harmanlayarak, her zevke ve damak tadına hitap eden bir mekan olarak misafirlerini ağırlıyor. Kaliteli yemek deneyimi sunan bu popüler rota, kutlamalar ve grup toplantıları için de en yeni alternatifler arasına adını yazdırıyor. Geniş iç mekanı ve büyüleyici aydınlatmasıyla öne çıkan Babi İstanbul, sofistike ve bohem atmosferi ile unutulmaz bir yemek deneyimine zemin hazırlıyor.

Adres: Acarlar, 9. Cad. E Blok No:11 İç Kapı No:4, Beykoz

Instagram: @babi.istanbul

Salazar İstanbul, Etiler

Şehirde yeme-içme ve eğlence dendiğinde akla ilk gelen semtlerden biri olan Etiler'in en yenisi de Salazar İstanbul. Oldukça geniş ve ferah bir atmosfere sahip olan mekan, yemyeşil bitkilerle çevrili ambiyansı ve geniş bar kısmıyla dikkatleri üzerine topluyor. Hem dünya hem de Türk mutfağından birçok seçenek sunan Salazar İstanbul, akşam yemeğinin yanı sıra kahvaltı gibi seçenekleri de kapsıyor. İş çıkışında, arkadaş grubuyla günün yorgunluğunu atmak isteyenler için menüde ayrıca özenle hazırlanan imza ve klasik kokteyller de bulunuyor.

Adres: Etiler, Tepecik Yolu No:24, Sarıyer

Instagram: @salazaristanbul

İoki Nau, Karaköy

İoki Nau'nun hikayesi iki lezzet düşkünü üniversite öğrencisinin New York'taki Uzak Doğu ve Peru mutfaklarını keşfe çıkmasıyla ve Şef Okitasan'ın bu lezzetleri Türkiye'ye getirme kararı almasıyla başlıyor. Şef Okitasan Mandarin Oriental Bodrum çatısı altındaki Kurochan by İoki ve İoki on the Beach'te öyle enfes ceviche ve suşiler yapıyor ki, bu başarı Bodrum sınırlarını aşarak İstanbul'a kadar ulaşıyor. Böylece Nikkei mutfağının en güçlü temsilcilerinden biri olan İoki Nau'nun rüzgarları ocak ayında Yeniköy'de esmeye başlıyor. Mekan, yakın zamanda bir güzel haber daha duyuruyor ve ikinci şubesinin kapılarını Karaköy JW Marriott Hotel'de aralıyor. Bugün ise İoki Nau, misafirlerine Türk damak tadına uygun şekilde yerel malzemelerle oluşturulmuş menüler sunuyor.

Adres: Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:49/1, JW Marriott Istanbul Bosphorus Zemin Kat, Beyoğlu

Instagram: @ioki.nau

Pixi, Etiler

Şehrin en yenileri arasına, Etiler'den bir mekan daha iddialı bir giriş yapıyor; Pixi İstanbul. Cem Yıldırım ve Andım Korkut'un İstanbul yeme içme dünyasına kazandırdığı Pixi İstanbul'un büyük beğeni toplayan tüm mimari detayları dünyaca ünlü İngiliz Belenko Design Studio imzalı. İç alanda bir duvarın tamamı video mapping'e ayrılmışken, tavanda ise dört kat bulut hissi yaşatan özel bir ışıklandırma tasarımı yer alıyor. Mekanın büyük beğeni toplayan yemekleri ise Yunanistan'ın dünyaca ünlü şefi Athinagoras Kostakos'un Akdeniz lezzetleriyle öne çıkıyor. Özel menüsü, kokteylleri ve özgün ışık tasarımıyla Pixi İstanbul, kapısından içeri girildiği andan itibaren konuklarını fütüristik bir dünyaya taşıyor.

Adres: Nispetiye Cad. Seheryıldızı Sok. No:3, Etiler

Instagram: @pixi.ist

Hundred, Kuruçeşme

Vizyoner bir mutfak, iyi müzik ve ayrıcalıklı bir deneyim alanı... 100 | Hundred İstanbul; şehrin turistik ve tarihi dokusuna, muhteşem boğaz manzarasının eşlik ettiği Kuruçeşme'de kapılarını açtı. 100 misafir ağırlama kapasitesi olan bu mekan, Kuruçeşme sahilde, tarihi, taş bir yapının içerisinde konuklarını ağırlıyor. Misafirlerine beş duyuya hitap eden bir atmosfer sunan mekanın misyonu, rafine ve mevsimlik yemeklerden oluşan, eşsiz bir hizmet anlayışıyla servis edilen, eklektik bir lezzet yelpazesinden oluşuyor. Üst katında dünya mutfağından leziz yemekler sunulurken, alt katı ise Speakeasy gece kulübü olarak hizmet veriyor. Rezervasyonun alınmadığı gece bu gece kulübüne, yalnızca belirli kişiler giriş yapabilirken, tüm speakeasy mekanlarda olduğu gibi fotoğraf, video çekmek yasak kılınıyor.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cad. No: 93/1, Beşiktaş

Instagram: @hundredistanbul

Sanasaryan Han, a Luxury Collection Hotel, Sirkeci

İstanbul'un uzun süredir heyecanla beklenen mekanlarından Sanasaryan Han, A Luxury Collection Hotel, sonunda kapılarını tüm görkemiyle açtı. 1895'te inşa edilen ve bugün aslına uygun şekilde restore edilen Sansaryan Han, misafirlerine çağdaş ritüeller eşliğinde otantik kültürel bir deneyim sunma hedefliyle yol alıyor. Otel bir de yerel mutfağın özgün sunumlarını yansıtan Sini Restaurant ve İstanbul fotoğraflarından oluşan seçkin kütüphane alanı ile özenle düzenlenmiş The Library Bar'a ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü misafirlerle buluşturan restoran, eski mutfak kültüründen mezelere ve geleneksel tatlara vurgu yaparken, kütüphane konseptinde ise her gün öğleden sonra çay tadımları eşliğinde, şiir okumaları ve sanat söyleşileri düzenleniyor. Sini Restaurant ayrıca, otel dışından misafirleri de kabul ediyor.

Adres: Hobyar Mah. Mimar Kemalettin Cad. No:10, Fatih, Sirkeci

Telefon: 0212 402 52 00

Instagram: @sanasaryanhan

The Barn at Grandma's Wonderland, Silivri

Bir yeni mekan haberi de şehirden uzaklaşmak isteyenlere geliyor. İstanbul şehir merkezine çok yakın bir mesafede olan Grandma's Wonderland'de yeni bir dönem başlıyor. 2019'da yeni maceralara yelken açan şef Buğra Özdemir beş yıl sonra çiftliğe döndü. Özdemir'in mutfağının başına geçtiği The Barn, yeniden kapılarını açtı. Sürdürülebilirlik ilkesi, çiftlikten sofraya ve sıfır atık yaklaşımıyla The Barn, misafirlerini her lokmanın yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda çevre dostu olduğu bir deneyime davet ediyor. Mutfağa giren sebze ve meyvelerin bahçelerinde ata tohumlarından yetiştiği mekanda, et ve süt ürünleri Trakya bölgesinin meralarından, deniz ürünleri Silivri limanından, bitki çayları bahçelerindeki aromatik otlardan, sirkeleri elma ağaçlarından, şarap ve pekmezleri ise kendi bağlarından sofralara ulaşıyor. The Barn'ın menüsü ise bahçenin ve bölgenin sunduklarına göre her mevsim değişiyor.

Adres: Gazitepe Mah. Akoren Cad. Çiftlik Evleri No:114, Ören, Silivri

Instagram: @grandmaswonderland

Boter, Caddebostan

Kalamış'ın en eski ve en çok tercih edilen mekanı Boter, sokağa taşan tatlı ve kahve kokularıyla geniş bir müdavim kitlesi yaratmıştı. Uzun süreler oturup kahve içmenin ve yakın çevrenizle vakit geçirmenin oldukça keyifli olduğu bu mekana bir kardeş geldi ve Caddebostan Plajyolu Sokak'ta yeni bir Boter açıldı. İsmini Flemenkçe "tereyağı"ndan alan Boter, mutfağında ismine sadık kalarak en fazla tereyağı kullanıyor. Her sabah en sade ve en taze haliyle ürettikleri fırın ve pastane ürünlerine, mevsime göre değişkenlik gösteren kahvaltılar eşlik ediyor. Mekan, ayrıca iyi kahveyi de en doğru şekilde sunmayı çok önemsiyor. Bu nedenle Boter barı, şurup ya da aroma kullanmak yerine her bir reçete için kendi soslarını hazırlıyor.

Adres: Caddebostan Plajyolu Sok. 8/D Kadıköy

Telefon: 0216 504 84 67

Instagram: @boter.istanbul

EN ÇOK OKUNANLAR

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

19 dakika okunma süresi
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024/25 Cruise Defileleri
2024/25 Cruise Defileleri

2024/25 Cruise Defileleri

1 dakika okunma süresi
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

1 dakika okunma süresi
Elie Saab Bosphorus Daveti
Elie Saab Bosphorus Daveti

Elie Saab Bosphorus Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları