İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un gastronomi dünyasında nabız hiç düşmüyor! İşte, şehrin modern silüetinde parlayan ve dinamik dokusuna lüksün dokunuşuyla hayat veren mekanlar arasından radarımıza takılanlar...

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
24 Ocak 2025 Cuma 22:22 | Son Güncellenme:
37 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul, sürekli yenilenen enerjisiyle yaşamın merkezinde olmaya devam ediyor. Şehir, her gün bir yenisi açılan mekanlarıyla, keşfetmeyi sevenlere ilham veriyor. Sizin için İstanbul'un ritmine ayak uyduran ve kendine özgü atmosferleriyle dikkat çeken en yeni adresleri bir araya getiriyoruz. Gastronomiden tasarıma, sanat dolu buluşma noktalarından göz alıcı eğlence mekanlarına uzanan bu seçki, şehrin lüks yaşam sahnesine yepyeni bir perspektif kazandırıyor. İstanbul'un sofistike yüzünü yeniden keşfetmeye hazır olun!

Fotoğraf: Zeynep Erçayhan

Cozy, Etiler

Cozy, Etiler'deki 40 yıllık bir villaya yeniden hayat veriyor. Yakın zamanda müdavimleriyle buluşan Cozy'de, adının çağrıştırdığı sıcaklık, mekanın her köşesinde hissediliyor. Rezzan Benardete Interiors'ın bu binadan aldığı ilhamla tasarladığı restoran, desenli mermer zeminler, ahşap dokular, özel tasarım seramik bar, açık mutfağın yanı sıra, vintage ve modern mobilyaların yansıttığı denge ile dikkat çekiyor. Yeniyi reddetmeyen analog bir anlayışın izlerini takip eden Cozy'de, operasyonu ise sektörün deneyimli ismi Emrah Gencer üstleniyor. Cozy, her gün, günün her saatinde farklı bir ışığın altında misafirlerini ağırlıyor, bazen bir akşam yemeğine bazen de gecenin ilerleyen saatlerinde müziğin ritmi ve imza kokteyllerin renkleriyle bambaşka anılara ev sahipliği yapıyor. Kış bahçesi, açık mutfak, dış bahçe gibi alanlarının yanında bar da Cozy'nin çekim noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Görkem Arda liderliğindeki bar, kuvvetli bir kokteyl ve içecek menüsüyle öne çıkarken, 22.30'dan sonra hareketlenerek mekanın kalbi haline dönüşüyor. Restoranın menüsü ise Şef Hüseyin Kılıç liderliğinde hazırlanıyor. "Comfort food" kavramı da Cozy'de gastronomik bir seviyede ele alınıyor. Açık mutfakta hazırlanan tabaklar, hep birlikte ya da tek başına, günün farklı saatlerinde, her ana uyacak seçenekler, Cozy'nin dünyasının bir parçası olarak sunuluyor.

Adres: Etiler, Dilhayat Sok. No:15 D:1, Beşiktaş

Telefon: 0530 289 82 93

Instagram: @cozy.istanbul

Mezkla, Etiler

İstanbul'un, ritmin, lezzetin ve sanatın kesişim noktası Mezkla da misafirlerini ağırlamaya başlayan mekanlar arasında. İspanyolca "birleşim" anlamına gelen Mezkla ismi, tam da Türk ve Meksika mutfaklarının özgün birleşiminden ilham alıyor. Etiler'de kapılarını açan restoran, gastronomi, sanat ve müziği bir araya getirerek şehrin dinamik ruhuna zarif bir dokunuş sunuyor. Nitelikli ve niş zevkleri ulaşılabilir hale getirme gayesiyle, dünyanın dört bir yanından gelen ve alanında uzman kreatif ekipler tarafından özenle tasarlanan mekanın her köşesi, bu hassasiyetin bir yansıması olarak incelikle düşünülmüş detaylar barındırıyor. El işçiliğiyle tasarlanmış mobilyalar, geçmişin dokularını modern çizgilerle buluşturuyor. Mezkla'nın usta şefleri ise yerel pazarların özenle seçilmiş malzemelerini, çağdaş tekniklerle buluşturarak her tabakta sade ve yenilikçi bir lezzet yaratıyor. Restoran, sadece yemekleriyle değil, misafirlerine sunduğu etkinliklerle de farklılaşıyor. Yabancı sanatçıların katıldığı performanslar, özel olarak tasarlanan dinletiler ile mekanın ruhunu her an yeniden tanımlıyor.

Adres: Akat Mah. Zeytinoğlu Cad. Yeşim Sok. No:7, Beşiktaş

Telefon: 0549 641 24 07

Instagram: @mezkla.istanbul

Vakko Le Specialità, Vakko Hotel Sumahan Bosphorus

Lüks giyim markası Vakko, İstanbul'daki ikinci lüks oteli Vakko Hotel Sumahan Bosphorus'un açılışını, yakın zamanda Cem Hakko'nun ev sahipliğinde gerçekleştirmişti. Misafirlerine ayrıcalıklı konaklama ve hizmet sunma hedefiyle yola çıkan marka, gastronomi alanında da unutulmaz bir deneyim sunmayı vadediyor. Vakko imzası taşıyan bu özel restoranlardan biri de şüphesiz ki Vakko Le Specialità. İtalyan mutfağının zamansız tariflerinin İstanbul Boğazı'nda hayat bulduğu restoran, İtalya'nın en sevilen lezzetlerini modern yorumlarla bir araya getirirken, klasik tariflere sadık kalan rafine dokunuşlarıyla da ön plana çıkıyor. Vakko Le Specialità, kahvaltıdan akşam yemeğine uzanan geniş menüsüyle misafirlerini her gün 07.00-24.00 saatleri arasında ağırlıyor. Akşam yemekleri ise özel DJ performansları eşliğinde unutulmaz bir atmosferde sunuluyor.

Adres: Çengelköy, Kuleli Cad. No:43, 34684 Üsküdar

Telefon: 0549 784 50 50

Instagram: @vakkolespecialita

Assouline Lounge, Four Seasons Hotel Bosphorus

15 yıldır kültürel mirasımızı kitaplarla dünyaya taşıyan Assouline Türkiye, şimdi Four Seasons Hotel Bosphorus iş birliğiyle bu hikayeleri tasarım, kültür ve gastronomi ile bir araya getirdi. Markanın Türkiye isim sahibi İrem Kınay, vizyonu ve liderliğinde Four Seasons Hotel Bosphorus'da yeni "Assouline Lounge" alanını hayata geçirdi. İstanbul Boğazı'nın benzersiz manzarası eşliğinde konumlanan mekan, içinde bugüne kadar Assouline Türkiye tarafından basılan 10 kitabın bir kısmının da dahil olduğu seçkiden esinlenen bir menü ve kokteyllerle ziyaretçilere yenpeni bir deneyim sunuyor. "Bosphorus Private" kitabından ilhamla hazırlanan Balık – Ekmek, İtalyan yaşam tarzını yansıtan "Dolce Vita" kitabından ilhamla pizzetta ya da ikonik "Turquoise Coast" kitabından ilhamla hazırlanan aromatik baharatlı levrek tabakları, otelin deneyimli şefleri tarafından hazırlanıyor.

Adres: Çırağan Cad. No:28 Beşiktaş

Telefon: 0212 381 40 00

Instagram: @fsbosphorus

Cantinery, İstinye Park

Lucca & Cantinery Kurucusu Cem Mirap'ın vizyonuyla 2014 yılında kurulan Cantinery, Zorlu Center'ın ardından Emaar Square Mall'da da açılan ikinci şubesiyle iş ve cemiyet hayatının sevilen buluşma adreslerinden biri olmayı başarmıştı. Amerika ve Avrupa'nın hareketli ve modern brasserie'lerinden ilham alan Cantinery, şimdi de İstinye Park'ın yeni kantini olarak kapılarını araladı. İstanbul'un yeni buluşma noktası, misafirlerini, kahvaltı menüsünden taze makarnalara, brasserie klasiklerinden modern şehirli tabaklara kadar her zevke hitap eden Akdeniz-Avrupa mutfağı ağırlıklı bir menü ile ağırlıyor. Menü ayrıca, taş fırın pizzalar ve mevsimsel tabaklarla da zenginleşiyor. Açık mutfak konseptine sahip olan restoran, sıcak dekorasyonu ve Akdeniz bitki örtüsüyle çevrili eşsiz bahçesiyle de keyifli bir atmosfer sunuyor. Burayı özel kılan özelliklerden biri de Cantinery İstinye Park şeflerinin ve ekibinin engin tecrübesi ile menüde, mevsimselliğe ve lokalliğe önem verirken, konuklarını Akdeniz-Avrupa mutfağı ağırlıklı bir lezzet yolculuğuna çıkarması. Şef ve ekibi, menüde; balık crudo'lardan carpaccio'lara, pizzalardan makarnalara ve enfes tatlı çeşitlerine kadar klasik ve sürpriz birçok lezzet çıkarması yapıyor. Menüde en sevilen üç seçenek şimdiden balkabaklı humus, kale salata ve bistecca oldu. Tek bir yemek yenecekse Şef'in önerisi ise safranlı risotto.

Adres: Pınar, Katar Cad. No:11, Sarıyer

Telefon: 0536 550 84 40

Instagram: @cantinery

Kaicy, Tarabya

32 yıllık gastronomi yolculuğunda farklı markalar yaratan Gamze Cizreli, şimdi de Levanten mutfağının, kültürünün ve sanatının zengin mirasını yenilikçi bir yaklaşımla sunmayı hedefleyen yeni markası Kaicy ile Tarabya'da çok şık bir atmosferde misafirlerini ağırlamaya başladı. Antakya'dan Halep'e, Beyrut'tan Kudüs'e uzanan Levanten mutfağının köklü mirasını günümüze taşıyan Kaicy'nin hikayesi, geçmişin mirasını koruyarak, ona çağdaş bir yorum katmayı amaçlayan bir tutkunun peşine düşmekle başlıyor. Restoran, İlhamını ve adını ise Gamze Cizreli'nin Antakya Arkeoloji Müzesi'ni ilk ziyaretinde çok etkilendiği, üzerinde "Kaicy" yazan bir Roma mozaiğinden alıyor. Restoranda her tabak, bu kültürel köprünün bir parçası ve misafirlerine bu zengin tarihi hikayeleriyle birlikte, gastronomi, sanat ve zanaatı iç içe sunmayı amaçlıyor. Ayrıca restoran, sürdürülebilirlik ve yerel malzeme kullanımına verdiği önemle, sektörde örnek bir duruş sergilemeyi hedefliyor. Mutfağı Michelin yıldızlı mutfaklarda deneyim kazanmış Şef Aziz Doğrucu ve mutfak mentoru Murat Aslan'a emanet olan Kaicy'in menüsünde ise Hatay'ın geleneksel aşuru, biberli ekmeğin modern yorumu, zerdeçallı humus ve Lübnan rakısı Arak ile narenciye marineli somon gibi özel lezzetler öne çıkıyor. Hatay enginarı ile hazırlanan Fransız usulü soğan çorbası ve limonlu brioche ekmeği ile servis edilen tarama ise şimdiden en sevilen tabaklardan olmuş bile.

Adres: Yeniköy Cad. No: 3 Tarabya

Telefon: 0549 824 87 00

Instagram: @kaicyistanbul

Herise İstanbul, Sarıyer

Herise İstanbul ilk olarak, Asude ve Bahadır Boğatır çifti tarafından 2020 yılında yaşanan pandemi döneminde, Kadıköy Kızıltoprak'ta, üç masalı ve dokuz sandalyeli bir mekan olarak kuruluyor. Sadece mevsim ürünleriye yemekler yapan çift, bu konuda oldukça tutucu davranıyor. Üstelik ürün, zaman, yemek ve emek israfını engellemek için sadece rezervasyonları kadar yemek çıkarıyorlar. Bugün, tüm bu hassasiyetlerini Reşitpaşa'daki yeni yerlerinde de ön planda tutarak ilerliyorlar. Boğatır çifti, keşkek, zerde ve diş kirası gibi geleneklerini mutfaklarında yaşatırken, Anadolu misafirperverliğini de en iyi şekilde hissettirmeye çalışıyor. Asude ve Bahardır şef, yeni restoranlarında; ekmek sunumu ile başlayan, tadımlık sekiz yemek ve tadımlık dört tatlı ile devam eden, bitiminde zeytinyağına banılmış incir pestili ve diş kirası ikramıyla sona eren bir tadım menüsü servis ediyor. Herise İstanbul'un menüsünün en önemli yemeğini tabii ki ismini aldığı ve ilk kurulduğumuz günden beri hazırladıkları keşkek oluşturuyor. Herise de zaten Anadolu'da keşkeğe verilen isimlerden biri olma özelliği taşıyor. Şef çiftin kısa sürede büyük bir müdavim kitlesi yakalayan restoranı için gelecek planlarının başında ise şubeleşmeden ve daima mutfağının başında olan şefler olarak; misafirlerine ev sahipliği yapmayı sürdürmek geliyor.

Adres: Reşitpaşa Mah. Kongre Cad. No: 15/A, Sarıyer

Telefon: 0533 607 42 42

Instagram: @heriseistanbul

House of 96, Sarıyer

House of 96 da Reşitpaşa'nın en yenilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Şık, ithal mobilyalar ve özgün ev dekorasyon ürünleriyle dikkat çeken bir mağaza ve konsept kafe olma özelliği taşıyan mekan, artık yeni açılan büyüleyici bahçe bölümüyle de ziyaretçilerini ağırlıyor. Kapısından içeri adım attığınızda, sizi sıcak ve samimi bir atmosfer karşılıyor. Adeta kendi evinizdeymiş gibi hissettiren bu özel mekan, hem ruhunuza hem de damak tadınıza hitap ediyor. Menüsünde geleneksel tatlarla modern lezzetlerin buluştuğu seçeneklerin sunulduğu mekanda, kahvaltıda simit arası lezzetlerden nefis tatlılara, öğle yemeğinde ise yöresel tatlara modern dokunuşlar ve dünya mutfağından seçkin seçenekler yer alıyor. Sağlıklı alternatifler için mevsiminde salatalar, lezzet tutkunları için ise birbirinden enfes kahve çeşitleri menünün öne çıkan diğer tatları arasında. House of 96, özel günlerinize ev sahipliği yapmak için de harika bir seçenek olarak öne çıkıyor. Doğum günlerinden butik etkinliklere, küçük çaplı kutlamalardan keyifli buluşmalara kadar her türlü organizasyon için sıcak ve samimi bir ortam sunuyor. Salı günleri kapalı olan mekan, diğer günler 09.00-18.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Küçük bir not: Çok yakında akşam servisiyle de misafirlerini ağırlamaya başlayacaklar.

Adres: Reşitpaşa Mah. Emirgan Sok. Kardeşler Apt. Blok No:16/1A Sarıyer

Telefon: 0212 277 00 66

Instagram: @houseof.96

Tere, Beyoğlu

Şehre yepyeni bir obakbaşı geldi; Tere. Bir Gülin-Yücel Özalp ve Görkem Girav projesi olan Tere, ocağın ateşini İstanbul'un en sevilen manzarasında yaşatıyor. Manzarası ve mutfağıyla şehrin ikonik adreslerinden Topaz'ın yerinde açılan restoran, ismini ocakbaşı sofralarını kendine özgü tadıyla renklendiren tereden alıyor. Haftanın her günü 16:00'da açılan Tere, tecrübeleriyle fark yaratan ustalar Ömer ve Remzi Sayın'ı bir araya getiriyor. Uzun yıllardır farklı mutfaklarda çalışmış iki kardeş ustayı bir araya getiren Tere, ocakbaşı kültürünün olmazsa olmazlarıyla Tere'ye özel tabaklar arasında zorlu bir seçim sunuyor. Tere'deki mezeler ise Hataylı kadın şef Gökçe Eker'e ait. Tere'nin iddiası özellikle tarak, küşleme ve Adana Kebap'ta ortaya çıkıyor. Ocakbaşından gelen lezzetlere eşlik eden soğuk başlangıçlar ve salatalar da Tere ekibinin tecrübesini yansıtıyor. Restoranın ismini aldığı Tere salatası ise her masada mutlaka yerini alıyor. Ocakbaşı kültürünün geleneksel dünyasını, bulunduğu mekanın hafızasına saygılı bir mimari ile birleştiren Tere, dönem dönem konuk şefleri de ağırlamaya hazırlanıyor. Tere'yi farklı bir beslenme şekliyle deneyimlemek isteyenler için vegan kebap da bulunuyor.

Adres: Gümüşsuyu, Ömer Avni Mahallesi, İnönü Cad. No:50, Beyoğlu

Telefon: 0212 249 10 01

Instagram: @tereistanbul

Executive Chef Bahtiyar Büyükduman

Telezzüz, Kuzguncuk

İş insanı Ömer Koç, Türkiye'nin ilk fine dining kategorisinde yer alan vegan restoranı Telezzüz'ü, Bağlarbaşı'ndaki 120 dönümlük yemyeşil alandaki Koç Spor Topluluğu içerisinde açtı. Duvarları Ömer Koç'un özel koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşan tablolarla döşeli mekanın menüsünün oluşturulmasında dahi yine Ömer Koç'un emeği bulunuyor. Adını Osmanlıca kökenli bir kelime olan Telezzüz'den alan mekanın Türkçe karşılığı "hoş lezzetli, zevk veren tatlar" anlamına geliyor. Sağlıklı beslenme tarzını ilke edinen kişiler için kaliteli bir deneyim vadeden Telezzüz'ün özenle hazırlanan doğaya duyarlı tabakları ise başarılı Executive Chef Bahtiyar Büyükduman'ın maharetli ellerinde hayat buluyor. Gastronomi dünyasında büyük etki yaratan vegan fine dining restoranı, Şef Büyükduman'ın imza dokunuşlarıyla, adeta bir lezzet serüvenine davet ediyor. Şef Bahtiyar Büyükduman öncülüğündeki mutfak, yerel ürünlere odaklanırken dünya mutfaklarından çeşitli lezzetleri ve teknikleri de reçetelerine işliyor.

Adres: Koç Topluluğu Spor Kulübü, Kuşbakışı Cad. No:16, Kuzguncuk, Üsküdar

Telefon: 0216 576 76 71

Instagram: @telezzuz.ist

Hiema, Sarıyer

Hiema Kitchen & Bar, Sarıyer'in gelişen Reşitpaşa ve Fatih Sultan Mehmet mahallelerinde sosyalleşmenin ve yemek yemenin yeni adresi olarak misafirlerini ağırlıyor. Steakroom ve Ali Haydar Usta Kebap gibi başarılı girişimleriyle nam salmış, yeme-içme sektörünün ünlü isimlerinden İlyas Güngör ve Anıl Kumur tarafından kurulan mekanın mutfağı ise Şef Burak Fındık'a emanet. Yumuşak renklerdeki modern dekorla karakterize edilen mekan, son derece şık ve ferah bir ambiyans sunuyor. Şef Burak Fındık'ın önderliğinde hazırlanan menü, dünyanın dört bir yanından farklı mutfakları temsil eden zengin bir yemek yelpazesi vadediyor. Suşiden nefis başlangıçlara, makarnalardan somon gibi ana yemeklere kadar tüm seçenekler, şefin uzmanlığını ve yaratıcılığını yansıtıyor.

Adres: Fatih Sultan Mehmet, Atatürk Cad. No:1, Armutlu, Sarıyer

Instagram: @hiema.ist

Babi İstanbul, Beykoz

Kısa sürede Beykoz Acarkent'in gözdesi olmayı başaran Babi İstanbul; Anadolu tapasları, mezeleri, ünlü kebapları ve yaratıcı kokteylleri kusursuz bir şekilde harmanlayarak, her zevke ve damak tadına hitap eden bir mekan olarak misafirlerini ağırlıyor. Kaliteli yemek deneyimi sunan bu popüler rota, kutlamalar ve grup toplantıları için de en yeni alternatifler arasına adını yazdırıyor. Geniş iç mekanı ve büyüleyici aydınlatmasıyla öne çıkan Babi İstanbul, sofistike ve bohem atmosferi ile unutulmaz bir yemek deneyimine zemin hazırlıyor.

Adres: Acarlar, 9. Cad. E Blok No:11 İç Kapı No:4, Beykoz

Instagram: @babi.istanbul

Salazar İstanbul, Etiler

Şehirde yeme-içme ve eğlence dendiğinde akla ilk gelen semtlerden biri olan Etiler'in en yenisi de Salazar İstanbul. Oldukça geniş ve ferah bir atmosfere sahip olan mekan, yemyeşil bitkilerle çevrili ambiyansı ve geniş bar kısmıyla dikkatleri üzerine topluyor. Hem dünya hem de Türk mutfağından birçok seçenek sunan Salazar İstanbul, akşam yemeğinin yanı sıra kahvaltı gibi seçenekleri de kapsıyor. İş çıkışında, arkadaş grubuyla günün yorgunluğunu atmak isteyenler için menüde ayrıca özenle hazırlanan imza ve klasik kokteyller de bulunuyor.

Adres: Etiler, Tepecik Yolu No:24, Sarıyer

Instagram: @salazaristanbul

İoki Nau, Karaköy

İoki Nau'nun hikayesi iki lezzet düşkünü üniversite öğrencisinin New York'taki Uzak Doğu ve Peru mutfaklarını keşfe çıkmasıyla ve Şef Okitasan'ın bu lezzetleri Türkiye'ye getirme kararı almasıyla başlıyor. Şef Okitasan Mandarin Oriental Bodrum çatısı altındaki Kurochan by İoki ve İoki on the Beach'te öyle enfes ceviche ve suşiler yapıyor ki, bu başarı Bodrum sınırlarını aşarak İstanbul'a kadar ulaşıyor. Böylece Nikkei mutfağının en güçlü temsilcilerinden biri olan İoki Nau'nun rüzgarları ocak ayında Yeniköy'de esmeye başlıyor. Mekan, yakın zamanda bir güzel haber daha duyuruyor ve ikinci şubesinin kapılarını Karaköy JW Marriott Hotel'de aralıyor. Bugün ise İoki Nau, misafirlerine Türk damak tadına uygun şekilde yerel malzemelerle oluşturulmuş menüler sunuyor.

Adres: Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:49/1, JW Marriott Istanbul Bosphorus Zemin Kat, Beyoğlu

Instagram: @ioki.nau

Pixi, Etiler

Şehrin en yenileri arasına, Etiler'den bir mekan daha iddialı bir giriş yapıyor; Pixi İstanbul. Cem Yıldırım ve Andım Korkut'un İstanbul yeme içme dünyasına kazandırdığı Pixi İstanbul'un büyük beğeni toplayan tüm mimari detayları dünyaca ünlü İngiliz Belenko Design Studio imzalı. İç alanda bir duvarın tamamı video mapping'e ayrılmışken, tavanda ise dört kat bulut hissi yaşatan özel bir ışıklandırma tasarımı yer alıyor. Mekanın büyük beğeni toplayan yemekleri ise Yunanistan'ın dünyaca ünlü şefi Athinagoras Kostakos'un Akdeniz lezzetleriyle öne çıkıyor. Özel menüsü, kokteylleri ve özgün ışık tasarımıyla Pixi İstanbul, kapısından içeri girildiği andan itibaren konuklarını fütüristik bir dünyaya taşıyor.

Adres: Nispetiye Cad. Seheryıldızı Sok. No:3, Etiler

Instagram: @pixi.ist

Hundred, Kuruçeşme

Vizyoner bir mutfak, iyi müzik ve ayrıcalıklı bir deneyim alanı... 100 | Hundred İstanbul; şehrin turistik ve tarihi dokusuna, muhteşem boğaz manzarasının eşlik ettiği Kuruçeşme'de kapılarını açtı. 100 misafir ağırlama kapasitesi olan bu mekan, Kuruçeşme sahilde, tarihi, taş bir yapının içerisinde konuklarını ağırlıyor. Misafirlerine beş duyuya hitap eden bir atmosfer sunan mekanın misyonu, rafine ve mevsimlik yemeklerden oluşan, eşsiz bir hizmet anlayışıyla servis edilen, eklektik bir lezzet yelpazesinden oluşuyor. Üst katında dünya mutfağından leziz yemekler sunulurken, alt katı ise Speakeasy gece kulübü olarak hizmet veriyor. Rezervasyonun alınmadığı gece bu gece kulübüne, yalnızca belirli kişiler giriş yapabilirken, tüm speakeasy mekanlarda olduğu gibi fotoğraf, video çekmek yasak kılınıyor.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cad. No: 93/1, Beşiktaş

Instagram: @hundredistanbul

Sanasaryan Han, a Luxury Collection Hotel, Sirkeci

İstanbul'un uzun süredir heyecanla beklenen mekanlarından Sanasaryan Han, A Luxury Collection Hotel, sonunda kapılarını tüm görkemiyle açtı. 1895'te inşa edilen ve bugün aslına uygun şekilde restore edilen Sansaryan Han, misafirlerine çağdaş ritüeller eşliğinde otantik kültürel bir deneyim sunma hedefliyle yol alıyor. Otel bir de yerel mutfağın özgün sunumlarını yansıtan Sini Restaurant ve İstanbul fotoğraflarından oluşan seçkin kütüphane alanı ile özenle düzenlenmiş The Library Bar'a ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü misafirlerle buluşturan restoran, eski mutfak kültüründen mezelere ve geleneksel tatlara vurgu yaparken, kütüphane konseptinde ise her gün öğleden sonra çay tadımları eşliğinde, şiir okumaları ve sanat söyleşileri düzenleniyor. Sini Restaurant ayrıca, otel dışından misafirleri de kabul ediyor.

Adres: Hobyar Mah. Mimar Kemalettin Cad. No:10, Fatih, Sirkeci

Telefon: 0212 402 52 00

Instagram: @sanasaryanhan

The Barn at Grandma's Wonderland, Silivri

Bir yeni mekan haberi de şehirden uzaklaşmak isteyenlere geliyor. İstanbul şehir merkezine çok yakın bir mesafede olan Grandma's Wonderland'de yeni bir dönem başlıyor. 2019'da yeni maceralara yelken açan şef Buğra Özdemir beş yıl sonra çiftliğe döndü. Özdemir'in mutfağının başına geçtiği The Barn, yeniden kapılarını açtı. Sürdürülebilirlik ilkesi, çiftlikten sofraya ve sıfır atık yaklaşımıyla The Barn, misafirlerini her lokmanın yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda çevre dostu olduğu bir deneyime davet ediyor. Mutfağa giren sebze ve meyvelerin bahçelerinde ata tohumlarından yetiştiği mekanda, et ve süt ürünleri Trakya bölgesinin meralarından, deniz ürünleri Silivri limanından, bitki çayları bahçelerindeki aromatik otlardan, sirkeleri elma ağaçlarından, şarap ve pekmezleri ise kendi bağlarından sofralara ulaşıyor. The Barn'ın menüsü ise bahçenin ve bölgenin sunduklarına göre her mevsim değişiyor.

Adres: Gazitepe Mah. Akoren Cad. Çiftlik Evleri No:114, Ören, Silivri

Instagram: @grandmaswonderland

Boter, Caddebostan

Kalamış'ın en eski ve en çok tercih edilen mekanı Boter, sokağa taşan tatlı ve kahve kokularıyla geniş bir müdavim kitlesi yaratmıştı. Uzun süreler oturup kahve içmenin ve yakın çevrenizle vakit geçirmenin oldukça keyifli olduğu bu mekana bir kardeş geldi ve Caddebostan Plajyolu Sokak'ta yeni bir Boter açıldı. İsmini Flemenkçe "tereyağı"ndan alan Boter, mutfağında ismine sadık kalarak en fazla tereyağı kullanıyor. Her sabah en sade ve en taze haliyle ürettikleri fırın ve pastane ürünlerine, mevsime göre değişkenlik gösteren kahvaltılar eşlik ediyor. Mekan, ayrıca iyi kahveyi de en doğru şekilde sunmayı çok önemsiyor. Bu nedenle Boter barı, şurup ya da aroma kullanmak yerine her bir reçete için kendi soslarını hazırlıyor.

Adres: Caddebostan Plajyolu Sok. 8/D Kadıköy

Telefon: 0216 504 84 67

Instagram: @boter.istanbul

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri
Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
“Masters Of Design” Kapılarını Açtı
“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

1 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak
Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri
Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları
2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı
Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları
Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un En Yeni Kafeleri
İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

İstanbul'un Yaz Rotaları
İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey