Ayşe Şenol, Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmasının ardından lezzete olan tutkusunun peşinden giderek yurt dışında eğitimlere katıldı ve hayranı olduğu şefler için çalışma fırsatı buldu. Yemek kültürü oldukça yüksek olan bir aileden gelen Ayşe Şenol, damak zevkinin gelişmesindeki en önemli unsurlardan birinin, ailesi olduğunu söylüyor. Çok küçük yaşlardan itibaren lezzetin peşinde olan Şenol'un yaptığı seyahatlerin merkezinde dahi yemek bulunuyor. Kokuların ve tatların kendisi için öneminin altını çiziyor.
Bakery vitrini kuvvetli bir bistro yaratmayı hayal eden Ayşe Şenol, 2008 yılında Teşvikiye'de Canella Bakery'i açtı. Canella Bakery için işlerinin yarısının görsellik olduğunun bilincinde olduğunu anlatan Ayşe Şenol, ekipçe kendilerini geliştirmek için çok çalıştıklarından bahsediyor. Ancak görsellik uğruna lezzetin geri planda kalmamasına dikkat ettiklerinin altını çiziyor.
İlk başlarda pasta ile öne çıkmayı planlamayan Canella Bakery'nin uzun bir süre müşteri portföyünü büyük oranda kurumsal firmalardan oluşuyordu. Kurumsallara 'coffee break', 'finger foods' ve 'brunch' ağırlıklı catering hizmeti veren Canella Bakery, beş yıldızlı otellere de günlük bakery ürünleri ve kurabiye hizmeti sunuyor. 2015 yılında ise pastaları ile öne çıkmaya başlıyor.
Canella Bakery, bir süredir şeker hamurlu pastalarla önde gözükse de aslında ürün yelpazesi oldukça geniş. Bakery denince akla gelen hemen her türlü tatlı ve tuzlu seçenek mevcut. Kişler, paylar, kurabiyeler, davetleriniz için oldukça geniş finger foods alternatifleri ve tabii kutlama pastaları bulabilirsiniz.
Ayrıca Canella Bakery, doğum günü, nişan, düğün, kurumsal kutlamalar; ev ve iş davetleri için butik catering hizmeti sunarak, kutlama pastaları hazırlıyor.
Beyaz çikolata ve çilekli pastanın yanı sıra çikolata ve vişneli de oldukça popüler. Anneanneden kalma iki farklı börek tarifiyle dikkat çeken Canella Bakery, kişleriyle de öne çıkıyor. Finger foods menüsü de oldukça geniş ve herkesin kendi favorilerini bulabileceği bir seçki. Ayşe Şenol'un kişisel favorileri ise parmesan, peynir ezme ballı trüf ve roka ile sunulan kıtır ekmek ile baklava yufkasında sweet chilli soslu jumbo karides.
Catering hizmeti denilince servis ekibinden sunuma kadar her türlü detayı kapsadığı için, Canella Bakery'de davetin şekline ve talebe göre süsleme desteği de sunulabiliyor.
Bir süredir Levent'teki üretim yerinden hizmet veren Canella Bakery, yeni sürpriz mekanıyla da misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.