Four Seasons Hotel Bosphorus, yaz aylarının buluşma noktası halini alan terasında, 10 Ağustos günü 14.00-17.00 saatleri arasında zarif bir çay saati menüsü ile dünya lezzetlerini Boğaz'ın kıyısına taşıyor. Dünyanın en iyi pasta şefi unvanına sahip, Michelin yıldızlı Het Gebaar'ın şefi Roger van Damme tarafından hazırlanan özel çay saati ile konuklar, görsel ve lezzeti buluşturan yaratıcı tatlarla bezeli modern bir menüyü keşfedecek.
Roger van Damme'nin özel menüsünde yer alacak kiraz ağacı ile tütsülenmiş somon rillettes milföy, şekerlenmiş limon kabuğu ve dereotu eşliğinde sunulurken, tavuklu Choux çöreği, baklava hamurunda 24 saat pişirilmiş dana kaburga, ricotta, salatalık, lime kabuğu, biberiyeli sandviç, tulum peyniri, kekik, mandalina & domates marmeladı eşliğinde brioche ise damaklarda iz bırakacak.
Yuzu, salatalık eşliğinde sunulan Tuna tartar ve Ossetra havyarı da misafirlerin yanında hazırlanıp sunularak lezzeti doruğa taşıyacak. Tatlılarda ise egzotik krema, acı çikolata mousse ve hafif vanilyalı mascarpone kreması eşliğinde yumuşak çikolatalı kek, kiraz & limon otu, beyaz çikolata mousse, mürver çiçeği, kiraz püresi eşliğinde mereng, vanilyalı krem brulee ve taze çilek, frambuaz jölesi eşliğinde kıtır kadayıf, badem frangipane keki ve hafif pasta kreması eşliğinde nektarin tart, nefis bir lezzet şöleni yaşatacak. Üzümlü ve limonlu çörekler, vanilya tropeziennes, limon kreması ve çilek reçeli ile buluşacak. Belçika waffle ise misafirlere Chef Roger van Damme tarafından canlı olarak hazırlanarak sunulacak.