Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Birbirinden Lezzetli 3 Tarif

Yılbaşı menünüze eşlik edecek, birbirinden lezzetli üç tarifi bir araya getirdik. Bu tariflerin her biri, yılbaşı sofranızda başrolü üstlenecek cinsten.

YAZAR: Zeynep Babacan
16 Aralık 2020 Çarşamba 17:44 | Son Güncellenme:
12 dakika okunma süresi

Ceylan Kendir’in Menüsü: Milföy Bonfile’si (Beef Wellington)


Malzemeler:


  1. 1200 g dana bonfile
  2. 400 g kestane mantarı
  3. 7 g soya sos
  4. 200 g dana bresaola
  5. 5 dilim milföy hamuru
  6. 2 adet yumurta
  7. 1 dal taze kekik

Hazırlanışı:


  1. Temizlenmiş mantarlar tereyağında bir dal taze kekik ve soya sos ile sotelenip soğutulur.
  2. Milföy hamurları tezgaha açılıp birleştirilir.
  3. Üzerine dilimlenmiş rozbif dizilir, mantarlar rozbiflerin üzerine yayılır, bonfilenin her tarafı önce tavada yüksek ateşte izlenir sonra milföye sarılır.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

Ece Zaim’in Yılbaşı Menüsü: Kestane Mantarı, Kestane ve Kızılcık dolgulu Hindi But Sarma, Harçlı Kemik Suyunda Şehriye Pilavı, Karabiberli Çilek & Kızılcık Sos

Malzemeler:


Harç için:

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 2 adet soğan 500 g kestane mantarı
  4. 1 dal taze kekik, yaprakları
  5. 1 dal taze biberiye
  6. 50 g kurutulmuş kızılcık
  7. 300 g pişmiş kestane
  8. tuz
  9. karabiber


Hindi için:


  1. 1 adet hindi but,
  2. kemiği çıkartılmış hindinin kemiği
  3. 3 yemek kaşığı tereyağı
  4. 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1,5-2 litre su
  6. 2 adet tarçın çubuğu
  7. 4-5 dal taze kekik
  8. 3-4 dal taze biberiye
  9. tuz
  10. karabiber

Şehriye pilavı için:

  1. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 1 tatlı kaşığı tereyağı 3
  3. 80 gram arpa şehriye

Sos için:

  1. 70 g kurutulmuş kızılcık
  2. 70 g kurutulmuş bütün çilek
  3. 1-1,5 su bardağı su
  4. 1/2 çay kaşığı tarçın
  5. tuz
  6. karabiber

Yapılışı:


  1. Tercihen geniş bir döküm tencereyi ısıtın ve tereyağını eritip zeytinyağı ile birlikte ısıtın. Soğanı ekleyin ve bir-iki dakika kadar pişirin. Mantarları ekleyin ve üç dört dakika kadar soteleyin.
  2. Taze kekik, biberiye, kurutulmuş kızılcığı ve pişmiş kestaneyi ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra karıştırıp ocaktan alın.
  3. Hindiyi tezgahınıza alın. İki tarafına da cömertçe tuz ve karabiber serpin. Küçük küpler halinde doğranmış iki yemek kaşığı tereyağını hindinin farklı yerlerine koyun.
  4. Hazırlamış olduğunuz karışımın bir kısmını etin üzerine uzunlamasına koyun. Hindiyi rulo halinde sarın ve mutfak ipiyle sıkıca bağlayın.
  5. Tencerenize kalan bir yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Kızan yağa rulo hindiyi ve kemikleri koyun.
  6. Ara ara çevirerek hindi rulonun her yerini mühürleyin. Mühürleme işleminden sonra tencereye tencere dolana dek kaynar su ilave edin.
  7. Suyun içine tarçın çubuğu, taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilavesi yaparak kontrollü bir şekilde yaklaşık iki-üç saat kadar pişirin.
  8. Ara ara hindiyi çevirin ve etin sertlik durumunu maşanızla kontrol edin. Piştiğini düşündüğünüz zaman ocağın altını kapatın. Hindiyi suyun içinden çıkartıp bir tabağa alın ve iplerini sökün.
  9. Tencerede kalan suyu bir kabın içine süzün. Aynı tencerenin içine yağları koyun ve şehriyeyi ilave edip renklenene dek üç-dört dakika kavurun. Daha sonra kalan iç harcı, şehriyelerin üzerine ilave edin.
  10. Kısa bir süre kavurduktan sonra süzdüğünüz hindi suyunu karışımınızın üzerine ilave edin. (şehriyeyi bir parmak geçecek, yeteri kadar yoksa kaynar su ilave edin.) Şehriye pilavınızın pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Gerekirse damak tadınıza göre ilave yapın. Piştikten sonra ocağın altını kapatın.
  11. Bu sırada sos için sos tenceresine kuru meyveleri koyun. Üzerine su, tuz, büyük bir çimdik karabiber ve tarçın ilave edip pişirin. Meyveler suyu çektikleri zaman ocağın altını kapatın. El blender’ı ile meyvelerinizi sos haline getirin.
  12. Sunum için sos tenceresinde bir yemek kaşığı tereyağı eritip hazırlamış olduğunuz hindinin üzerine sürün. Hindiyi pilavınızın üzerine oturtun. Taze otlarla üzerini süsleyin ve sosunuzla servis edin.

Ceylan Çarmıklı Pekün'ün Menüsü: Karamelize Soğan, Rokfor Peynirli ve Taze Kekik Quiche

Malzemeler:


Quiche hamuru için:

  1. 240 g un
  2. 150 g soğuk tereyağı
  3. 5 yemek kaşığı soğuk su
  4. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. 1 çay kaşığı tuz

Quiche içi için:

  1. 2 adet büyük boy soğan
  2. 1 adet orta boy patates
  3. 100 g rokfor peyniri 100 g krema
  4. 2 adet yumurta
  5. 4 dal taze kekik
  6. 1 çay kaşığı muskat rende
  7. tuz
  8. karabiber

Yapılışı:


Quiche hamuru için:

  1. Bir karıştırma kabına un, tereyağı, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  2. Ardından soğuk su ve sirkeyi yavaş yavaş ekleyin.
  3. İki cm yüksekliğinde bir daire şekli verip, üzerini streç filmle kapatıp minimum üç saat dolapta bekletin.
  4. O sırada Quiche iç tarifini hazırlayabilirsiniz.

Quiche içi:

  1. Soğanları julyen doğrayıp az zeytinyağı ile tavada karamelize edin. Bu işlem biraz uzun sürecek. Ardından içine patatesi rendeleyip soğan ile beraber beş dakika kavurun. Ateşten alın.
  2. Aynı kapta çırpma teli ile karıştırdığınız krema, yumurta ve rokfor peynirini soğan ve patates karışımına ekleyin. Ardından içine tuz karabiber ve muskatı ekleyin, kenara koyun.
  3. Dinlendirdiğiniz Quiche hamurunu bir cm kalınlıkta merdane yardımı ile açın ve Quiche kalıbının içine yerleştirin. 180 derece ısınmış fırına Quiche hamurunun üzerine yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için mercimek veya nohut ile doldurun ve fırına verin.
  4. 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp yağlı kağıt ve nohutları çıkartıp boş Quiche’i tekrar 20 dakika fırına verin. Bu hamurunuzun ön pişirmesi Quiche’in daha kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır. Quiche hamurunuz piştikten sonra içine iç harcını döküp, üzerine taze kekik dallarını koyup yaklaşık 40 dakika daha fırına verin. Quiche’iniz hazır!

Afiyet olsun!


Yılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri

Gingerbread Kurabiye ve Biberli Sıcak Çikolata

EN ÇOK OKUNANLAR

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?