Şeffaf Mutfaklar…

Dünyada da ülkemizde de müşterisinin gözü önünde yemek yapan şeflerin sayısı giderek daha hızlı artıyor.

26 Nisan 2015 Pazar 10:28 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Çiğ Pişir etkinliğine katılan aşçıların tamamı “açık mutfak” ustaları. Eskidendi o mutfaklara “işi olmayan giremez” yazıları. Dünyada da ülkemizde de müşterisinin gözü önünde yemek yapan şeflerin sayısı giderek daha hızlı artıyor. Bu açıklık, ürünlerin sergilenmesine, sunumuna da yansıyor. Örneğin kökleriyle, yapraklarıyla pişirilmeyi bekleyen sebzeler, camekanlı soğutma dolabı içinde “dry-aging” yöntemiyle kemikleri üzerinde dinlendirilen büyük sığır eti parçaları, restoranın görünür bir köşesinde duran fümeleme fırını, günümüz şık restoranlarında müşterilerinin gözünü rahatsız etmiyor.

Yine Ahmet Örs dikkatimizi çekti, “Bizde henüz yok ama bazı ülkelerde, normalde doğrudan çöpü boylayacak olan standart dışı görünümde ve boyutlardaki sebze ve meyveleri toplayıp çevreci müşteriler için pazarlayan dükkanlar, mutfaklarında sadece bu ürünleri değerlendiren restoranlar da rağbet görüyor”. 

“Bizde restoranlarda henüz yok” demek daha doğru olacak galiba… Çünkü sayıları hızla artan “Organik Pazarlar” ve “Yeryüzü Marketleri” nde yamru-yumru zerzevatın peşinde koşanların sayısı az değil… 

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Yılında Mutlaka Denemeniz Gereken Wellness Trendleri

2025 Yılında Mutlaka Denemeniz Gereken Wellness Trendleri

9 dakika okunma süresi
Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı