Malzemeler:
Yapılışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve soteleyin. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş, doğranmış patates, havucu ve suyunu da ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve yumuşayana kadar 20 dakika ağzını kapatıp pişirin. Bir avuç kişnişi de ilave edin ve blender'dan geçirin. Ardından dilediğiniz baharatlarla lezzetlendirerek tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Dış yapraklarını karnabahardan çıkarıp sapı kesin ve kabaca doğrayın. Küçük parçalara ayırın ve akan suyun altında iyice yıkayın. Sudan geçirdiğiniz mercimeği ve suyu tencereye alın, kaynatın.
Mercimekler pişmeye yakın karnabaharları ekleyin. Baharatlarını da ilave ettikten sonra karnabaharlar pişene kadar kaynatın. Ardından yağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin. Çorbanız hazır, limon suyu ilavesi ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.