Kurabiye denince akla hemen çikolatalı kurabiyeler gelir ama bademli ve fıstıklı bu kurabiyenin lezzeti sizi çok tatmin edecek. Yapılışı oldukça kolay, isteğinize göre fıstık unu veya fındık unu ekleyerek yapabilirsiniz. Önceden hazırlayıp dondurucuya koymak ve özel günlerde ya da canınız tatlı bir kaçamak istediğinde çıkarıp pişirmek için de çok uygun bir kurabiye.
225 gr vegan tereyağı
280 gr un
50 gr badem unu
50 gr toz Antep fıstığı
75 gr şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için pudra şekeri
1. Pudra şekeri dışındaki kuru malzemelerin tamamını geniş bir kapta karıştırın.
2. Soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağı ve vanilya özütünü de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
3. Hava almayacak şekilde üstünü kapatarak dolapta 30 dakika -1 saat arası bekletin.
4. 180 derecede fırını ısıtın.
5. Kurabiye hamurunu dümdüz açarak ay şekli verin. Yuvarlak şekil verip daha sonrasında aynı kalıpla sağ tarafından keserek ay şekli verebilirsiniz.
6. Yapmış olduğunuz büyüklüğe göre pişme süresi değişecektir; en az 10-11 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Sıcakken dağılabilir, mutlaka servis öncesinde bekletin.
7. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.