Sebze krakerler, sağlıklı atıştırmalık arayışı için oldukça tatmin edici bir seçenek. Tuzlu krakerleri sevenler için özellikle kale sebzesini öneririm. Çok lezzetli ve süper gıda olarak bilinen kale, çekirdekle bir araya geldiğinde faydalı olduğu kadar damak tadını da tatmin eden bir besin. Dilerseniz ıspanak ya da pazı ile de deneyebileceğiniz vegan çekirdekli kraker tarifi.
1,5 tepeleme yemek kaşığı chia tohumu
1 tepeleme yemek kaşığı keten tohumu
1 tepeleme yemek kaşığı susam
½ çay bardağı kabak çekirdeği
½ çay bardağı ay çekirdeği
½ su bardağı doğranmış kıvırcık kale (ıspanak veya pazı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı içme suyu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze kekik
½ çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş sarımsak
1. Taze kıvırcık kaleleri robottan geçirin.
2. Karıştırma kasesinde tüm malzemeleri bir araya getirip en az 15-20 dakika bekletin.
3. Chia tohumu ve keten tohumu jelleşince karışım daha yapışkan ve birbirini tutan bir hal alacaktır.
4. 20x20cm ölçüsünde bir tepsiye, ince bir katman olarak yayın ve bıçakla kare kare dilimleyin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin. Daha fazla çıtırlık için tersini çevirip alt kısımlarını da 1-2 dakika pişirebilirsiniz.
6. Fırından çıkarıp, soğuyunca ister badem, ister kaju peyniri ile dilerseniz tek başına atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.