Vazgeçilmez tatlılardan biri olan brownie, vegan versiyonları ile de oldukça lezzetli olabiliyor. Hurmalıdan elma sosluya ve keten tohumluya dek pek çok farklı versiyonunu hazırlayabileceğiniz vegan brownie tarifi, sakızımsı kıvamı ve yoğun lezzeti ile çay saatlerinizin favorisi olabilir.
100 ml sıvı yağ veya eritilmiş Hindistan cevizi yağı
210 gr un
70 gr kakao
60 gr doğranmış veya damla çikolata
60 gr ahududu veya herhangi bir orman meyvesi
200 gr şeker
100 ml badem sütü
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
4 yemek kaşığı su (keten tohumunu jöle haline getirmek için)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin
1 tutam tuz
1. Keten tohumu ile suyu karıştırıp jelleşene kadar bekleyin. Bu aşamada çok kuru olursa 1 yemek kaşığına kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.
2. Şekeri orta ateşte badem sütünün içinde eritin. Çok yüksek ısıda yapmamak ama şekerin tamamen erimesi önemli, sonrasında soğumaya bırakın.
3. Çikolata hariç kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.
4. Keten tohumlu karışımı, yağ-vanilya ve şekerli karışıma ekleyin.
5. 20x20 boyutlarında, yağlı kağıt serilmiş kaba karışımınızı dökün ve üzerine ahududuları ve çikolataları ekleyin. Biraz içine iterek çok yüzeyde kalıp yanmalarını önleyebilirsiniz.
6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin, daha kuru seviyorsanız 40 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.