Tatlı patatesli körili nohut tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımıza renk katıyor. Bu tarif; protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan nohutun yanı sıra, tatlı patatesin antioksidan ve lif açısından zengin özellikleriyle de destekleniyor. Baharatlı körinin aromatik lezzeti ise yemeğe farklı bir tat katıyor.
Hem vegan hem de glütensiz bir tarif olan tatlı patatesli körili nohut, sağlıklı beslenme tercihleri yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Ayrıca kolay hazırlanmasıyla da pratik bir alternatif sunuyor. Bu tarifi deneyerek sağlıklı ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz
300 gr haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı beyaz kinoa
1 adet küp küp doğranmı tatlı patates
1 adet iri doğranmış çarliston biber
1 çay bardağı domates püresi veya konservesi
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü
1.5 çay bardağı içme suyu veya sebze suyu
Üzeri için limon suyu
1.Isınan orta boy tencerede soğan ve sarımsağı şeffaflaşana kadar çevirin, tatlı patatesler ve biberleri ekleyin ve hafif kenarları kızarana kadar karıştırın.
2.Üzerine domates ilave edip suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirin.3.Nohut ve baharatları ekleyip karıştırın.
4.Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyin, karıştırın, soğuk sudan geçirin ve kinoa ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp 25-30 dakika pişmeye bırakın.
5.Üzerine maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.