Porridge yani yulaf lapası, yulaf sevmeyenlerin dahi keyifle tüketebileceği kadar çeşitlendirilebilir. Porridge, uzun süre tok tutması ve enerji vermesi nedeniyle sabah güne başlamak için oldukça ideal bir tercih. Porridge tariflerini normal süt ile hazırlayabileceğiniz gibi bitkisel sütlerle vegan olarak da yapabilirsiniz. Karamelize muzlu porridge tarifini, hem vegan hem tatlı ihtiyacını karşılayan hem de doyurucu ve enerji veren bir tarif olarak mutlaka deneyin.
4 tepeleme yemek kaşığı karabuğday ezmesi (tercihe göre yulaf ezmesi de olur)
200 ml bitkisel süt
2 adet kakule içi
½ çay kaşığı tarçın
1 adet orta boy muz
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya esmer şeker
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
Doğranmış Antep fıstığı
Şeker ilavesiz üzüm özü veya herhangi bir tatlandırıcı şurup
1. Orta boy bir sos tavasına karabuğday ezmesi, süt, baharatlar ve portakal kabuğunu ekleyin.
2. Kısık ateşte sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
3. Kuru bir tavaya şeker ilave edin, kısık ateşte tamamen eriyince üzerine Hindistan cevizi yağı ekleyin. Uzunlamasına ortadan böldüğünüz muzu tavaya ekleyip önlü arkalı karamel sos ile kaplayın.
4. Lapayı tabağa alın, üzerine muzları, Antep fıstıklarını, isteğe göre portakal kabuğu rendesini, üzüm özü veya şurubu ekleyin. Afiyet olsun.