Yumurtadan Sıkılanlar İçin Kahvaltı Tarifleri

Sofrasına yumurta dışında alternatifler taşımak isteyenler için farklı kahvaltı tarifleri.

YAZAR: Gamze Altınay
25 Ağustos 2022 Perşembe 10:21 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Hellim Peynirli Wrap

Malzemeler:

40 gr hellim peyniri

1 adet tortilla

½ avokado

¼ kırmızı soğan

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı mısır

Hazırlanışı:

Hellim peynirlerini 1 cm kalınlığında kesin ve tavada kızartın. Avokado ve soğanı doğrayıp zeytinyağı, limon suyu ve dilediğiniz baharatlarla karıştırın. İçine mısırı ilave din. Hazırladığınız avokadolu sosu tortillanın bir yüzüne yayın, üzerine kızarttığınız hellimleri dizin. Tortillayı iki yandan kapatarak dürüm gibi sarın ve tavada her iki yüzünü de kızartın.


Renkli Bowl

Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt

10 adet yaban mersini

5 adet çilek

1 adet hurma veya 1 çay kaşığı bal

1 yemek kaşığı chia tohumu

Üzeri için:

1 adet muz

1 tatlı kaşığı chia tohumu

2 adet ceviz

4 adet yaban mersini

3 adet çilek

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin, homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışımı bir kaseye alın. Üzerini muz ve çilek dilimleriyle, yaban mersini, ceviz ve chia tohumuyla süsleyip servis edin.


Çikolatalı Çilekli Yulaf Puding

Malzemeler:

¾ su bardağı yulaf ezmesi

1 fincan yoğurt

¾ su bardağı süt

2 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

6 adet çilek

Hazırlanışı:

Bir mutfak robotunda yulaf, yoğurt, süt, bal, kakao tozu ve fıstık ezmesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp iki kaba ayırın. Sonrasında kapları kapatıp 6 saat dolapta bekletin. Soğuk servis ettiğiniz yulaf pudingleri çileklerle süslemeyi unutmayın.


Vegan Kahvaltı Tarifleri

Tok Tutan Kahvaltı Tarifleri

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Yumurtalı Kahvaltı Tarifleri

İstanbul'un Öne Çıkan Kahvaltı Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı