Hasan Bülent-Yasemin Kahraman
Mors alfabesinde acil durum sinyali olan "nokta/çizgi/nokta"dan ilham alan ve çağdaş sanatın sınırlarını zorlayarak izleyiciyi düşünmeye davet eden çok özel bir sergi, Akbank Sanat'ta farklı sanatçıların paralel dünyalarını keşfe davet ediyor. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünde, Deniz Aktaş, Arda Diben, Tuğçe Diri ve Lara Sayılgan'ın eserlerinden oluşan "nokta/çizgi/nokta: S.O.S" sergisi Akbank Sanat'ta kapılarını açtı.
Lara Sayılgan
Seçki; Mors alfabesinde bir nokta, bir çizgi ve bir noktanın yan yana geldiğinde bir çığlık ve bir kurtuluş umudu yarattığı fikrinden yola çıkarak, çizginin sonsuzluğunun belki de kurtuluşların çözümlerini barındırabileceğini sorguluyor
Deniz Aktaş, mürekkeple çizdiği eserlerinde kent hafızasında yer eden travmaları ve insan-mekan ilişkisini irdelerken Arda Diben dijital bağımlılık ve imge bombardımanından ilham alarak distopik şehir manzaralarını tuvallerine taşıyor. Tuğçe Diri; desen, boya, kolaj, dikiş ve nakış gibi çeşitli tekniklerle tarih, hafıza ve kültür kavramlarını ele alırken geleneksel sanatları çağdaş bir bakış açısıyla harmanlıyor. Moda ve portre fotoğrafçılığıyla başladığı sanat yolculuğunu; doğa fotoğrafları ve farklı tekniklerle oluşturduğu eserlerle zenginleştiren Lara Sayılgan ise izleyiciyi hem estetik hem de duygusal bir deneyime davet ediyor. Bu özel seçki; 9 Mayıs 2025 tarihine kadar Akbank Sanat'ta ziyaret edilebilir.
Arda Diben
Deniz Aktaş
Tuğçe Diri