Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı 3 Atıştırmalık

Diyetisyen Gamze Altınay, yılbaşı akşamı için sağlıklı atıştırmalık tariflerini paylaşıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan yılbaşı atıştırmalıkları, yeni yıl menünüze girmeye aday.

YAZAR: Gamze Altınay
22 Aralık 2020 Salı 17:23 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Patates-Kabak Cipsi


Malzemeler:


  1. 3 adet orta boy patates
  2. 2 orta boy kabak
  3. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 2 çay kaşığı kekik
  5. 1,5 çay kaşığı tuz
  6. 2 çay kaşığı karabiber
  7. 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  8. 1 çay kaşığı pul biber
  9. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Yapılışı:


  1. Patatesleri ve kabakları eşit büyüklükte ve ince ince dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda 10-15 dakika bekleterek nişastasından arındırın.
  3. Bekleyen patatesleri havlu kağıt yardımıyla kurulayın.
  4. Ardından zeytinyağı ve baharatlarla sosunu hazırlayın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize ayrı ayrı yerleştirin.
  6. Sosunu sebzelerle buluşturduktan sonra 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Baharatlı Patlamış Mısırlar


Malzemeler:


  1. 1 çay bardağı mısır
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  5. 1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber
  6. 1 çay kaşığı pul biber
  7. 1 çay kaşığı kekik


Yapılışı:


  1. 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz tenceremizde mısırları patlatıyoruz.
  2. Küçük bir kapta karıştırdığımız baharatları üzerine ekliyoruz ve hazır.


Fit Kakao Topları


Malzemeler:


  1. 6 adet gün kurusu kayısı
  2. 6 adet hurma
  3. 1 adet kuru incir
  4. 3 adet ceviz
  5. 1-2 tatlı kaşığı kakao-tarçın


Yapılışı:


  1. Kuru meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, yumuşayana kadar ıslatıyoruz.
  2. Ardından cevizini ekliyoruz ve malzemeleri macun kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  4. Hindistan ceviziyle kaplayıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun!

Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Tarifler

Naneli Sıcak Çikolata

Yılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da