Diyetisyen Gamze Altınay, yılbaşı akşamı için sağlıklı atıştırmalık tariflerini paylaşıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan yılbaşı atıştırmalıkları, yeni yıl menünüze girmeye aday.
YAZAR: Gamze Altınay
22 Aralık 2020 Salı 17:23 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Patates-Kabak Cipsi
Malzemeler:
3 adet orta boy patates
2 orta boy kabak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
Patatesleri ve kabakları eşit büyüklükte ve ince ince dilimleyin.
Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda 10-15 dakika bekleterek nişastasından arındırın.
Bekleyen patatesleri havlu kağıt yardımıyla kurulayın.
Ardından zeytinyağı ve baharatlarla sosunu hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize ayrı ayrı yerleştirin.
Sosunu sebzelerle buluşturduktan sonra 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Baharatlı Patlamış Mısırlar
Malzemeler:
1 çay bardağı mısır
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz tenceremizde mısırları patlatıyoruz.
Küçük bir kapta karıştırdığımız baharatları üzerine ekliyoruz ve hazır.
Fit Kakao Topları
Malzemeler:
6 adet gün kurusu kayısı
6 adet hurma
1 adet kuru incir
3 adet ceviz
1-2 tatlı kaşığı kakao-tarçın
Yapılışı:
Kuru meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, yumuşayana kadar ıslatıyoruz.
Ardından cevizini ekliyoruz ve malzemeleri macun kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz.