Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Kurabiye sevenler için vegan çikolatalı kurabiye tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
20 Eylül 2022 Salı 11:22 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

VEGAN ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

125 ml hindistan cevizi yağı

100 gr esmer şeker

150 ml tahin

1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket toz vanilin

250 gr fındık unu

1 tatlı kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı beyaz sirke

50 gr beyaz un

1 tutam tuz

90 gr bitter çikolata


Hazırlanışı:

1. Sıvı haldeki hindistan cevizi yağı, tahin ve vanilyayı karıştırın.

2. Sirke ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Çikolata hariç kuru malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.

4. İki karışımı birleştirip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

5. Kullandığınız tahine ve fındığın yağlılık oranına göre kıvam değişebileceğinden, 1-2 yemek kaşığı daha un eklemeniz gerekebilir.

6. Doğranmış veya damla çikolataların az bir miktarını üzeri için kenara ayırıp kalanını hamura ekleyin, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.

7. Kolay dağılan bir kurabiye olduğu için minik toplar halinde (30 gr'ı geçmeyecek şekilde) yuvarlayıp, çay bardağı altıyla üzerine bastırarak şekil verebilirsiniz.

8. Üzerine güzel görünmesi için ayırdığınız çikolata parçalarını ekleyin.

9. Fırına vermeden önce 30 dakika -1 saat arası dolapta bekletin.

10. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

11. Yanlardan hafif kızarması piştiğinin göstergesi oluyor. Hala yumuşak olacağı için fırından çıkardıktan sonra 15 dakika bekleyip, sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


İstanbul'daki En İyi Kurabiyeciler

Vegan Tatlı Tarifleri

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

Vegan Hamur İşleri

Vegan Kahvaltı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul