125 ml hindistan cevizi yağı
100 gr esmer şeker
150 ml tahin
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket toz vanilin
250 gr fındık unu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı beyaz sirke
50 gr beyaz un
1 tutam tuz
90 gr bitter çikolata
1. Sıvı haldeki hindistan cevizi yağı, tahin ve vanilyayı karıştırın.
2. Sirke ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Çikolata hariç kuru malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.
4. İki karışımı birleştirip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
5. Kullandığınız tahine ve fındığın yağlılık oranına göre kıvam değişebileceğinden, 1-2 yemek kaşığı daha un eklemeniz gerekebilir.
6. Doğranmış veya damla çikolataların az bir miktarını üzeri için kenara ayırıp kalanını hamura ekleyin, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.
7. Kolay dağılan bir kurabiye olduğu için minik toplar halinde (30 gr'ı geçmeyecek şekilde) yuvarlayıp, çay bardağı altıyla üzerine bastırarak şekil verebilirsiniz.
8. Üzerine güzel görünmesi için ayırdığınız çikolata parçalarını ekleyin.
9. Fırına vermeden önce 30 dakika -1 saat arası dolapta bekletin.
10. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
11. Yanlardan hafif kızarması piştiğinin göstergesi oluyor. Hala yumuşak olacağı için fırından çıkardıktan sonra 15 dakika bekleyip, sonra afiyetle tüketebilirsiniz.