Yulaf bizim en sevdiğimiz sağlıklı tahıllardan. Çünkü yulaf, karbonhidrat ve lif bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra protein ve yağ içeriği de diğer tahılların çoğundan daha yüksek. Aynı zamanda birçok vitamin ve mineral içeriyor. Yulafın içerisinde bulunan 'beta-glukan' adı verilen çözünebilir lif, gün içerisinde kan şekerimizi dengeliyor ve tok kalmamızı sağlıyor.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp tüketebiliriz.
Anne sütünden sonra en kaliteli protein olan yumurtayı günlük beslenmenize eklemenizde fayda var. Kolesterol açısından dengelemek için yanında iki adet ceviz de tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Süslemek için: Susam veya çörek otu
Yapılışı:
Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye ayırıp peynir, marul, domates ekleyip sandviçinizi hazırlayabilirsiniz.
Avokadonun muzdan daha yüksek oranda potasyum içerdiğini biliyor muydunuz? Zeytinyağı ile ortak noktaları; ikisi de kalp dostu ve ikisinin de içeriğinde sağlıklı yağ dediğimiz ve sayısız faydaları bulunan 'oleik asit' mevcut. Aynı zamanda lif içeriği de yüksek olduğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahip.
Malzemeler:
Yapılışı:
Afiyet olsun.