Haşlama
Bilinen en kolay pişirme tekniklerinden biri haşlama yöntemidir. Bu yöntem için gerekli olan tek şey su ve tuzdur. Tabii ki ne kadar basit bir yöntem olarak gözükse de önemli olan haşlanan gıdaların besin değerini kaybetmemesini sağlamaktır. Çünkü çok yüksek sıcaklıkta uzun süre haşlanan gıdalarda bazı besin elementi kayıpları yaşanabilir. Özellikle suda çözünen vitamin ve minerallerin yok olması söz konusu olabilir. Bu yüzden önemli olan hangi gıda ise o gıdanın haşlama zamanını geçmemenizdir.
Izgara
Hem gıdanın besin değerini korumak hem de çok daha lezzetli ve aromalı yemekler tüketmek istiyorsanız sizin için en mükemmel pişirme tekniği ızgaradır. Pişirme işleminde kolaylıkla baharat da kullanabilmeniz ise bu tekniğin bonusudur. Üstelik bu teknikte gıdanın su kaybına maruz kalmadan diriliğini de koruyabilirsiniz.
Buharda Pişirme
Her türlü gıdayı rahatlıkla pişirebileceğiniz en temiz olarak kabul edilen harika bir pişirme tekniğidir. Gıdanın doğal halini kolaylıkla koruyabileceğiniz bu yöntemde besin değerlerini, renklerini ve o eşsiz tatlarını da koruyabilirsiniz. Pişirme esnasında yağ, tuz ve baharat da kullanabilirsiniz.
Soteleme
İnce şekilde dilimlenmiş sebzeler için hızlıca yapabileceğiniz bir pişirme tekniği olan soteleme, aşırı yağ kullanmadan gıdaları yakmamanıza olanak sağlar. Ufaltılmış etleri de bu yöntem ile pişirebilirsiniz.
Poşe Yöntemi
Poşe tekniği ise genellikle haşlama yöntemi ile karıştırılan yöntemdir. Haşlamadan tek farkı; kaynama noktasının hemen altındaki su sıcaklığını kullanarak gıdayı pişirmeniz gerektiğidir. Tabi aynı zamanda haşlama yöntemine göre biraz daha uzun zaman alan bir tekniktir.
Not: Kızartma, tütsüleme, barbekü gibi yöntemler sağlıksız pişirme teknikleridir. Bu yöntemler kansere sebep olabilecek olan maddeleri bedeninize almanıza sebep olabilir. Özellikle bağırsak, akciğer ve mide kanserine yol açabilir. Bu nedenle sağlıklı pişirme teknikleri ile pişirdiğiniz yemekleri tüketmenizi öneriyoruz.