Malzemeler:
Yarım avokado
3 adet pirinç yufkası
1 salatalık
1 havuç
60 gr suşi pirinci
Yarım şeftali
2 yaprak marul
2 dal maydanoz
Üzeri için çörek otu ve susam
Hazırlanışı:
1. Öncelikle pirinçleri haşlayın.
2. İç malzemelerin tamamını ince uzun doğrayın.
3. Pirinç yufkalarını, oda sıcaklığındaki suyun içerisinde 15-20 sn bekletip, yağlı kağıt veya streç film gibi yapışmaz bir yüzeye alın.
4. Malzemeleri börekte olduğu gibi tek tarafa, pirinçten başlayarak sırayla dizin. Eşit eklemeye dikkat edelim.
5. Tombul bir çin böreği şeklinde sarıp dilimleyin. Vegan suşileri tabağa alıp direkt servis edebilirsiniz. Üzerine çörek otu ve susam eklemeyi ihmal etmeyin.
6. Çıtırlık olsun isterseniz ya yosun yapraklarından minik minik keserek diğer malzemelerin arasına ekleyebilir ya da sarmış olduğunuz börek şeklindeki ruloları, çok az yağlanmış tavada kızarana kadar çevirerek pişirebilirsiniz. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
7. Yanında servis etmek için domatesli köz kırmızıbiber sosu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.