Muzlu Pancake Tarifi
Bir kapta, muzları ezelim ve içine yumurta ile vanilyayı katarak çırpalım. Yoğurt ve bir yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip karıştırmaya devam edelim. Unları sırası ile koyalım ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım. Hamuru yaklaşık 45 dakika ya da bir saat kadar buzdolabında dinlenmeye alın.
18 cm bir tavayı ocağa alın iyice kızdırın. Bir fırça yardımı ile az yağlayın. Sonra karışımdan dökün, tüm tavayı kaplasın. Az koymayın. Orta ateşin biraz altında pişirmeye devam edin. Üzeri göz göz olunca yaban mersinlerini aralıklı atın çikolata da olabilir! Ekledikten yaklaşık 30 saniye sonra çevirin. Pişince tavadan alın. Diğer pankek karışımını koymadan tavayı temizleyin. İçinde yaban mersini suyu kalmamalı. Diğer pankeki pişirdikten sonra pudra şekeri, çilek, nutella veya akçaağaç şurubu ile servis edin.
AFİYET OLSUN!