Kış Meyveleriyle Düşük Kalorili Tatlı Tarifleri

Kışın sofralarını şenlendirecek fit tatlı tarifleri arayanlar için hem pratik hem lezzetli hem çok sağlıklı hem de düşük kalorili olan bu tariflerimiz kışın vazgeçilmezlerinden olacak. Canınız tatlı istediğinde ara öğünlerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz ve kış meyveleriyle hazırlayabileceğiniz düşük kalorili tatlı tarifleri hazırladık.

YAZAR: Gamze Altınay
12 Ocak 2022 Çarşamba 15:37 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Kış Meyveleriyle Düşük Kalorili Tatlı Tarifleri

Narlı Armut Tatlısı

Malzemeler:

1 adet armut

½ su bardağı nar suyu

2 yemek kaşığı nar

1 yemek kaşığı labne peyniri

1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

Armutları soyun, sapları bozulmadan bir bütün olarak bırakın. Armutların dik durması için tabanlarını düz bir şekilde kesin. Armutları haşlamak için bir tencereye yerleştirin ve üzerine nar suyunu ekleyin. Orta-yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kapağını kapatıp ısıyı düşük seviyeye düşürün ve armutlar keskin bir bıçağın ucuyla delininceye kadar 30 ila 45 dakika hafifçe pişirin. Pişirirken bir veya iki kez yavaşça çevirin, böylece eşit renklendirilirler.

Labne peyniri ile balı güzelce karıştırın. Ardından düz bir tabağın ortasına önce labne peyniri karışımını sürün. Üzerine pişen armutu ekleyin. 2 yemek kaşığı narı tencerede kalan sosa ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından sosu armudun üzerinde gezdirin. Tatlımız hazır afiyet olsun.


Portakallı Chia Puding

Malzemeler:

1 yemek kaşığı chia tohumu

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı vanilya

1 dilim wasa

4 adet badem

1 küçük portakal

Yapılışı:

Chia tohumlarını kapaklı bir kavanoza alın. Üzerine süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırın, sabaha kadar bekletin.

Sabah portakalı küp küp doğrayın. Bir cezvede 1 tatlı kaşığı vanilya ile bir taşım kaynatın. Wasayı ve bademleri bıçakla küçük parçalara ayırıp alt tabana yerleştirin ve üzerine sütlü chia tohumlarını ve portakal sosunu ekleyin. Pudinginiz hazır, afiyet olsun.

Glütensiz Tatlı Tarifleri

Vegan Tatlı Tarifleri

Ev Yapımı Pratik Çikolata Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

6 dakika okunma süresi
Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
"Amazon Kadınlar" Sergisi

"Amazon Kadınlar" Sergisi

1 dakika okunma süresi
İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?