Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Diyetisyen Gamze Altınay, kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek, bol vitamin ve mineral içerikli beş smoothie tarifi paylaşıyor.

YAZAR: Gamze Altınay
15 Aralık 2020 Salı 13:24 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Bağışıklığınızı en yüksek seviyede tutmamız gereken bu dönemde sizin için bol vitamin ve mineralli smoothie tarifleri hazırladım. Bu tarifler A, B, C ve E vitaminlerinden zengin ve bol kalsiyum, çinko, selenyum gibi bağışıklığınızı destekleyecek tüm bileşenleri içermektedir. Blender’ları hazırlayın, tariflere geçiyoruz.

Yulaflı & Muzlu Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı ile ıslatılmış yulaf
  2. 1 adet muz
  3. ½ su bardağı yoğurt
  4. ½ su bardağı süt
  5. 1 tatlı kaşığı bal
  6. 1 tutamdan daha az tarçın
  7. 3 adet badem

Yapılışı:


Bütün malzemeleri blender’da karıştırın.

Yaban Mersinli Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı yaban mersini
  2. ½ adet muz
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 1 paket yeşil çay
  5. 1 su bardağı su

Yapılışı:


1 bardak sıcak suyu ısıtıp yeşil çayı demleyin.

Demlediğiniz çayı, yaban mersini, muz, süt, balı blender’da karıştırın.

Elmalı Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 adet orta boy kırmızı elma
  3. 1 yemek kaşığı yoğurt
  4. ½ su bardağı badem içi
  5. ¼ tatlı kaşığı tarçın
  6. 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:


Elmanızı temizleyip soyun. Soğuk sütü blender’a koyarak üzerine yoğurt, elma dilimleri, badem içi, bal ve tarçını ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.

Havuçlu Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 havuç
  2. ½ çorba kaşığı zencefil
  3. 1/2 adet portakal
  4. 1 bardak su

Yapılışı:


Havuçların yıkayıp birkaç parçaya bölün.

Portakal, zencefil ve suyu blender’a koyarak karıştırın.

Karışım homojen bir kıvama geldiğinde içeceğinizi servis edin.

Pancarlı Smoothie


Malzemeler:


  1. 200 gr. kırmızı pancar (tercihen önceden haşlanmış)
  2. 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  3. 100 gr. yoğurt
  4. ¼ demet maydanoz
  5. 10 gr. taze zencefil

Yapılışı:


Pancar ve zencefillerin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yoğurdun suyunu süzerek yanında maydanoz yaprakları, limon suyu, kırmızı pancar ve zencefilleri blender’a koyun. Tüm malzemeler tamamen karışıncaya kadar blender’da karıştırın.

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı