Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Diyetisyen Gamze Altınay, kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek, bol vitamin ve mineral içerikli beş smoothie tarifi paylaşıyor.

YAZAR: Gamze Altınay
15 Aralık 2020 Salı 13:24 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Bağışıklığınızı en yüksek seviyede tutmamız gereken bu dönemde sizin için bol vitamin ve mineralli smoothie tarifleri hazırladım. Bu tarifler A, B, C ve E vitaminlerinden zengin ve bol kalsiyum, çinko, selenyum gibi bağışıklığınızı destekleyecek tüm bileşenleri içermektedir. Blender’ları hazırlayın, tariflere geçiyoruz.

Yulaflı & Muzlu Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı ile ıslatılmış yulaf
  2. 1 adet muz
  3. ½ su bardağı yoğurt
  4. ½ su bardağı süt
  5. 1 tatlı kaşığı bal
  6. 1 tutamdan daha az tarçın
  7. 3 adet badem

Yapılışı:


Bütün malzemeleri blender’da karıştırın.

Yaban Mersinli Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı yaban mersini
  2. ½ adet muz
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 1 paket yeşil çay
  5. 1 su bardağı su

Yapılışı:


1 bardak sıcak suyu ısıtıp yeşil çayı demleyin.

Demlediğiniz çayı, yaban mersini, muz, süt, balı blender’da karıştırın.

Elmalı Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 adet orta boy kırmızı elma
  3. 1 yemek kaşığı yoğurt
  4. ½ su bardağı badem içi
  5. ¼ tatlı kaşığı tarçın
  6. 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:


Elmanızı temizleyip soyun. Soğuk sütü blender’a koyarak üzerine yoğurt, elma dilimleri, badem içi, bal ve tarçını ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.

Havuçlu Smoothie


Malzemeler:


  1. 1 havuç
  2. ½ çorba kaşığı zencefil
  3. 1/2 adet portakal
  4. 1 bardak su

Yapılışı:


Havuçların yıkayıp birkaç parçaya bölün.

Portakal, zencefil ve suyu blender’a koyarak karıştırın.

Karışım homojen bir kıvama geldiğinde içeceğinizi servis edin.

Pancarlı Smoothie


Malzemeler:


  1. 200 gr. kırmızı pancar (tercihen önceden haşlanmış)
  2. 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  3. 100 gr. yoğurt
  4. ¼ demet maydanoz
  5. 10 gr. taze zencefil

Yapılışı:


Pancar ve zencefillerin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yoğurdun suyunu süzerek yanında maydanoz yaprakları, limon suyu, kırmızı pancar ve zencefilleri blender’a koyun. Tüm malzemeler tamamen karışıncaya kadar blender’da karıştırın.

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey