İstanbul'da Yeni Bir Mekan: Olden 1772

Olden 1772, tarihi bir atmosferde Anadolu ve İstanbul mutfağının modern yorumlarını sunuyor. Restore edilmesinin ardından Han 1772 adıyla otele dönüştürülen, Eminönünü'nün en özel yapılarından 250 yıllık Muhsinzade Hanı'nda yer alan restoranı keşfediyoruz.

7 Aralık 2022 Çarşamba 14:23 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
İstanbul'da Yeni Bir Mekan: Olden 1772

Eminönü'nün en özel yapılarından, 250 yıllık Muhsinzade Hanı restore edildi ve Han 1772 adıyla otel olarak hizmete girdi. Tarihi dokusuyla dikkat çeken yapı, "Olden 1772" adlı özel bir restorana da ev sahipliği yapıyor.

Geçmişi ve bugünü buluşturan tasarımıyla konuklarına etkileyici bir atmosfer sunan Olden 1772, Karaköy'deki Mesai isimli restoranın da sahibi olan GEN Group tarafından hayata geçirildi. 1772'de hizmete girdiğinden beri farklı amaçlarla kullanılan yapı, uzun süren bir restorasyon sonucu eski dönemlerine geri döndü.

Anadolu ve İstanbul mutfağının vazgeçilmez tatlarını modern yorumlarıyla konuklarına sunan Olden1772'nin mutfağında yerel ürünlerle üst düzey bir lezzet sunulurken sürdürülebilirlik konusunda da duyarlı seçimler yapılıyor. Midye dolma, lakerda, mantı gibi geleneksel yemeklere yapılan dokunuşlarla gastronomiye ilgi duyanlar için çekici seçenekler yer alıyor. Bu alanda çıtayı yükseltirken lezzetten de asla ödün vermeyen Olden 1772'nin menüsü keşkekten tepsi kebabına, balık buğulamadan balıklı su böreğine kadar uzanan geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor.


İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

En Kolay Nail Art Modelleri

En Kolay Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi
"Amazon Kadınlar" Sergisi

"Amazon Kadınlar" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

6 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı