İdil Yazar'dan Pratik Atıştırmalık Tarifler

Tariflerini çok sevdiğimiz İdil Yazar, ALEM'e özel sağlıklı ve pratik atıştırmalık tariflerini paylaşıyor. Mutlaka deneyin.

YAZAR: İDİL YAZAR
1 Aralık 2020 Salı 17:18 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Dana Jambonlu Krep Sandviç


Malzemeler:

  1. 2 adet krep
  2. 6 dilim jambon
  3. 1 dal kekik
  4. 1 çay kaşığı hardal
  5. 1 yemek kaşığı labne
  6. Karabiber

Yapılışı:

  1. Labne, hardal, kekik ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  2. Kreplere önce sos sürün, daha sonra jambonları yerleştirip, rulo şeklinde sarın.
  3. Parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin.

Çin Böreği


Malzemeler:

  1. Susam yağı
  2. 1 adet yufka
  3. 1 adet pırasa
  4. 1 adet havuç
  5. 1 adet kabak
  6. 400 gram lahana
  7. Soya sosu

Yapılışı:

  1. Susam yağını kızdırın, kibrit çöpü gibi doğradığınız havuç, kabak, pırasa ve lahanayı soteleyin. Soya sosunu ekleyin ve pişirdikten sonra ılınmaya bırakın.
  2. Yufkayı sekiz eşit üçgen halinde dilimleyin.
  3. Üçgenlerin geniş tarafına bir dolu yemek kaşığı sebze koyun ve rulo yaparak kapayın.
  4. Ucunu su ile yapıştırın.
  5. Bütün böreklerinizi sardıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın, üzerine yağ gezdirin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.


  1. Not: Dilerseniz, fırında pişirmek yerine kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Cevizli Dip Sos


Malzemeler:

  1. 230 gram biber salçası
  2. 3 dilim tost ekmeği
  3. 100 gram ceviz
  4. 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  5. 1/2 çay kaşığı kuru nane
  6. 1/2 çay kaşığı kimyon
  7. 1/2 çay kaşığı pul biber
  8. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  9. Tuz
  10. Karabiber

Yapılışı:


  1. Ekmeklerin kabuklarını alın, dörde bölün ve cevizle birlikte rondodan geçirin.
  2. Bütün malzemeleri bir kasede birleştirin ve hepsi iç içe geçene kadar karıştırın.
  3. Ekmek veya cips ile servis edebilirsiniz.


  1. Not: Dip sosunuzu servis etmeden önce biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.

Füme Somonlu Krep Sandviç


Malzemeler:


  1. 6-7 yaprak marul
  2. 1 yemek kaşığı mayonez
  3. 50 gram füme somon
  4. 1 çay kaşığı hardal
  5. 2 adet krep

Yapılışı:


  1. Mayonez, hardal ve karabiberi karıştırın.
  2. Kreplerinizin üzerine sürün.
  3. Kreplerin içine yeşillik ve füme somon koyarak rulo yapın.
  4. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri

Gece Acıkanlara Pratik ve Sağlıklı 5 Tarif

Kilo Vermeye Yardımcı 5 Baharat

EN ÇOK OKUNANLAR

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
2025 Oscar Adayları Açıklandı

2025 Oscar Adayları Açıklandı

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları