İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

İstanbul'un en seçkin adreslerinde, geleneksel iftar sofraları, modern dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor. Boğaz'ın büyüleyici manzarasından tarihi saray atmosferine uzanan benzersiz bir Ramazan deneyimi sizi bekliyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
28 Şubat 2025 Cuma 23:02 | Son Güncellenme:
35 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

Ramazan, yalnızca bir ay değil; paylaşmanın, birlikteliğin ve geleneklerin en zarif şekilde yaşatıldığı çok özel bir dönem. İstanbul'un en seçkin otel ve restoranları, bu ruhu modern dokunuşlarla harmanlayarak unutulmaz iftar sofralarına ev sahipliği yapıyor. Boğaz'ın büyüleyici manzarasına karşı kurulan sofralardan, tarihi saray ve otellerin mistik atmosferine kadar geniş bir yelpazede sunulan iftar deneyimleri hem damakları hem de ruhu doyuruyor. Bu Ramazan, klasik lezzetlerin özgün yorumlarını özel menüler eşliğinde deneyimlemek için sevdiklerinizle birlikte İstanbul'un en prestijli adreslerinde iftara davetlisiniz.

Filo D'olio, Vadistanbul

12 yıldır Türkiye'de yaşayan, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzü ile adeta bizden biri haline gelen Danilo Zanna, Filo D'olio'da bu yıl Ramazan'da da misafirlerini ağırlıyor. İtalyan Şef Zanna, Ramazan için ilk kez iftar menüsü hazırlıyor. Şef Danilo Zanna, iftar menüsünde nar şerbetinden iftariyeliklere kadar geniş düşünülmüş, doyurucu bir Ramazan sofrası sunuyor. Şefin Ramazan'a özel İtalyan peynir çeşitleri, zeytin, salatalık, domates, mini domatesli bruschetta ve nar suyu ile başlayan menüsü; Minestrone çorbası, Arancini ve Raioli Con Ricotta E Spinaci gibi ara sıcaklar ve ana yemek olarak Scaloppine al Limone'den oluşuyor. Şef Danilo Zanna'nın Mascarpone kreması, el yapımı kedi dili, zabaione sos ve espresso ile hazırladığı imza tatlısı Tiramisu ise iftar gecesini noktalıyor.

Adres: Ayazağa Mah. Azerbaycan Cad. No: 3/C, Sarıyer

Telefon: 0212 285 03 01

Sapa İstanbul, Ataşehir

Misafirlerini Ramazan'a özel bir lezzet yolculuğuna çıkaran Sapa İstanbul, Şef Ümit Dere önderliğinde hazırlanan özel Ramazan menüsüyle misafirlerine unutulmaz bir iftar deneyimi sunuyor. Geleneksel Anadolu mutfağından ilham alınarak hazırlanan menü; taş fırından çıkan susamlı pideler, hurma, bal, tereyağı, tulum peyniri, ezine peyniri, domates, salatalık, siyah zeytin ve kayısıdan oluşan geleneksel iftariyeliklerle başlıyor. Ardından, zencefilli mercimek çorbası ve Osmanlı şerbeti ile iftar sofralarına nostaljik bir dokunuş ekleniyor. Ara sıcaklarda zeytinyağlı kuru dolma, Ramazan topu, Antakya işi pastırmalı humus ve köyden salata gibi özgün tatlar sunuluyor. Ana yemek seçeneklerinde ise hünkar beğendi, siyezli kuzu incik, firikli dana kaburga, kuzu tandır, beğendili köfte ve dana antrikot gibi özel lezzetler yer alıyor. Menünün tatlı finalinde ise Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden fıstıklı güllaç, narlı ayva tatlısı ve çıtır kabak gibi lezzetler misafirleri bekliyor. Soft ve sıcak içeceklerin sınırsız olarak ikram edildiği bu özel menü, Ramazan ayına tat ve keyif katıyor.

Adres: Küçükbakkalköy, Rüya Sok. No:12 D:18A, Ataşehir

Telefon: 0216 629 72 72

Çırağan Palace Kempinski

Boğaz'daki konumu, göz alıcı mimarisi, zengin tarihi ve benzersiz güzelliğiyle şehrin en önemli simgelerinden biri olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Ramazan dönemine, özel iftar yemekleri ve etkinlikleri ile hazır. Michelin Guide tarafından En İyi Servis Ödülü'ne layık görülen ve yıllardır Tavsiye Listesi'nde yer alan, Gault&Millau Chef's Table kategorisinde de 3 şapkaya sahip olan Tuğra'nın geleneksel iftar menüsü, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan iftariyeliklerle açılıyor. Menünün devamında, Malatya mercimek çorbası ya da şefin günün özel çorbası seçeneği sıcacık bir başlangıç sunuyor. Ardından, Akdeniz ve Anadolu'nun harmanlandığı, zarif dokunuşlarla hazırlanmış sıcak başlangıçlar geliyor. Ekşili kuru dolma, çıtır oruk ve levrekle doldurulmuş kabak çiçeği, badem taratoru ve vişneli yoğurt gibi eşsiz tatlar, geleneksel tariflerin modern sunumlarla buluştuğu lezzet anlarına ev sahipliği yapıyor. Ana yemeklerde, Osmanlı mutfağının zarafeti ve modern pişirme teknikleri bir araya geliyor. Közlenmiş patlıcanlı yoğurt üzerinde sunulan kavrulmuş dana etiyle hazırlanan alinazik, firik bulguru ve mürdüm eriği sosuyla tatlandırılmış kuzu taraklık ya da rezene püresi ve elmalı ekşi sos eşliğinde sunulan ızgara levrek gibi seçenekler, Ramazan sofralarını birer saray ziyafetine dönüştürüyor. Lezzet yolculuğunun finalinde ise misafirler tatlı büfesinin ihtişamıyla buluşuyor. Çilekli güllaç, tel kadayıf, kazandibi, zerde, badem ve fıstık ezmesi gibi geleneksel Ramazan tatlarının yanı sıra nar taneleriyle süslenmiş muhallebi ve fırın sütlaç gibi tatlılar, menüyü adeta bir şölen ile sonlandırıyor.

Adres: Yıldız, Çırağan Cad. No:32, Beşiktaş

Telefon: 0212 326 46 46

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul

Ramazan ayının en özel anlarından biri olan iftar sofraları, 2025 yılında da Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'da ünlü şef Ömür Akkor'un ustalığıyla yeniden hayat buluyor. Uzun yıllardır Türk mutfağı konusunda araştırmalar yapan ve sayısız ödüle layık görülen şef Ömür Akkor, bu yıl da otelin mutfağında özel olarak hazırladığı iftar menüsüyle, klasik tarifleri çağdaş dokunuşlarla buluşturarak konuklarına unutulmaz bir ziyafet sunuyor. Anadolu topraklarının en iyi lezzetlerinden oluşan bu lezzet yolculuğu; Lebeniye Çorbası, Humus-u Ala, Kilis Kurdağa Kasteli Turşusu, Firik Cacığı ve Tahinli Hurma Kavurması gibi çorba ve başlangıçlar ile başlıyor ve ara sıcaklarla devam ediyor. Mandarin Oriental şeflerinin özel tarifiyle hazırlanan döneri de tadabileceğiniz zengin menünün ana yemekleri ise Fıstıklı Pilav ve Kuzu Tandır ile Dana Kaburgalı İspir Fasulyesi. Son dokunuşları ise Antep fıstığı ve kadayıfla yapılan Cennet Çamuru'ndan tatlı bademli Helva-i Hakani'ye uzanan tatlı seçenekleri oluşturuyor. Ramazan boyunca sunulacak bu özel iftar menüsüne her akşam, ud ve kanun sanatçılarının canlı performansları da eşlik edecek.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cad. No: 62, Beşiktaş

Telefon: 0212 349 88 88

Four Seasons Hotel Bosphorus

Four Seasons Hotel Bosphorus, misafirlerini İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Ramazan ayının ruhuna uygun geleneksel biçimde dekore edilmiş benzersiz atmosferinde, klasik haline gelen açık büfenin sunulduğu iftar sofralarıyla buluşturuyor. Türk Sanat Müziğinin ezgileri eşliğinde, açık büfede lezzetli iftariyeliklerden, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun zengin mezelerine, içli köfteden serin şerbetlere kadar iştah açıcı seçenekler yer alıyor. Geleneksel kebap çeşitleri, et döner, kuzu ve dana etinden ızgara çeşitleri ve odun fırınında hazırlanan pide çeşitleri de damaklarda iz bırakıyor. Executive Pastry Chef Yalçın Köse ve yetenekli pastane ekibinin hazırladığı lokum, lokma, künefe, zerde, güllaç gibi damaklarda iz bırakacak geleneksel tatlıların yanı sıra çikolata ve dondurma köşeleri de bu lezzetlere eşlik ediyor. Four Seasons Hotel Bosphorus, bereketli iftar menüsünü odasının konforunda almak isteyen konuklarına da özel bir menü hazırladı. Terasın en güzel noktalarından birinde konumlanan Ocakbaşı ise soğuk ve sıcak başlangıçların, geniş kebap seçeneklerinin ve Türk tatlılarının yer aldığı dört aşamalı set menüyü misafirlerinin beğenisine sunuyor. Konuklar dilerlerse mercimek çorbası, leziz iftariyelikler, içli köfte ve pazı dolması, Adana kebap ve karışık tatlı tabağından oluşan dört aşamalı set menünün yanı sıra a la carte menüyü de kendilerine özel ayrılmış olan iglolarda sevdikleriyle birlikte deneyimleyebiliyor.

Adres: Çırağan Cad. No:28, Beşiktaş

Telefon: 0212 381 40 00

Four Seasons Hotel Sultanahmet

Tarihi yarımadanın kalbinde yer alan Four Seasons Hotel Sultanahmet, Ramazan boyunca misafirlerini özenle hazırlanmış lezzetler eşliğinde misafir ediyor. Her akşam canlı fasıl grubunun ezgileri eşliğinde, menüde serpme iftariyelikler, birbirinden leziz zeytinyağlılar, çorba çeşitleri, odun fırınında hazırlanan pide ve lahmacun, içli köfte, kömür ızgarasında karışık et ve mantı gibi geleneksel tatlar misafirlerle buluşuyor. Karışık turşu çeşitleri, koruk suyu, şalgam suyu, hardaliye gibi fermente ürünlerden oluşan büfe de misafirlerin beğenisini kazanıyor. Otelin kuş sesleriyle çevrelenen ferah avlusunda, Ramazan ayına özel olarak dekore edilen Avlu Restaurant'ta, Executive Chef Özgür Üstün ve ekibinin özenle hazırladığı iftar menüsünde günün leziz çorbasının ardından odun fırınında lahmacun, içli köfte, Kayseri mantısı, tereyağlı pirinç pilavı, terbiyeli kereviz yemeği gibi mükemmel lezzetler paylaşımlı olarak sunuluyor. Sıra ana yemeğe geldiğinde konuklar 'Ballı Mahmudiye', 'Hünkâr Beğendi', 'İskender Kebabı', 'Fırında Kuzu Yahni' ve 'Kömür Izgara Seçenekleri' arasından damaklarına en uygun lezzeti seçiyor. Antep fıstığı, manda kaymağı ve ılık süt eşliğindeki künefenin yanı sıra La Pistache'nin özenle hazırladığı tatlı büfesi de zengin çeşitleriyle baş döndürüyor. Büfede; baklava çeşitleri, şekerpare, lokma, tulumba, ekmek kadayıfı gibi şerbetli tatlılardan güllaç, fırın sütlaç, saray sarması, profiterole kadar sütlü ve çikolatalı tatlılardan oluşan pek çok tat yer alıyor.

Adres: Tevkifhane Sok. No:1, Sultanahmet

Telefon: 0212 402 30 00

Hilton Istanbul Bomonti Hotel

Ramazan ayının ruhunu yansıtan özgün menülerinde Türk mutfağının en özel lezzetlerini usta şeflerin modern dokunuşuyla taçlandıran mekanlardan biri de Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center. Otelde yer alan The Globe Restaurant, yerel ve uluslararası mutfaklardan esintiler taşıyan iftar menüleri ile Ramazan ayı boyunca misafirlerini geleneksel iftar sofralarına davet ediyor. Otelde hazırlanan iftar menüleri; tereyağı, bal kaymak, reçel, Medine hurması, kuru incir, ceviz, kayısı, cevizli sucuk, zeytin ve peynir çeşitleri, domates, salatalık, pastırma ve tahin helvası gibi oldukça çeşitli iftariyeliklerle başlayıp ardından ezogelin, düğün, yayla ve tarhana çorbası gibi klasikleşen lezzetlerin dışında beyran, lebeniye ve ovmaç çorbası gibi farklı yörelerden esintiler taşıyan çorba çeşitlerini de misafirlere sunuyor. Humus, zeytinyağlı enginar, Çerkes tavuğu, muhammara, imam bayıldı, mutebbel, yaprak sarma, fava ve babagannuş gibi birbirinden lezzetli meze çeşitlerinin yer aldığı menüde; ara sıcak olarak da içli köfteden avcı böreğine, fındık lahmacundan beğendili paçanga toplarına ve çıtır mantıya kadar birçok seçenek bulunuyor. Ana yemeklerde ise Ali Nazik kebabı, Hasanpaşa köfte, hünkar beğendi, çökertme kebabı ve mutancana gibi damak çatlatan lezzetler misafirlerle buluşuyor. Ramazan ayının en sevilen tatlısı güllaç, cevizli baklava, fıstıklı burma kadayıf, ceviz dolama, fıstıklı şöbiyet, fıstıklı kaymaklı midye baklava, fırın sütlaç ve kaymaklı ayva tatlısı gibi iftar yemeğini tatlandıracak seçenekler de menülerde yer alıyor.

Adres: Merkez, Silahşör Cd. No:42, 34381 Şişli/İstanbul

Telefon: 0212 375 30 00

Hilton Istanbul Bosphorus

Hilton Istanbul Bosphorus bu Ramazan ayında da misafirlerini, Osmanlı ve Türk mutfağının damaklarda iz bırakacak lezzetleriyle, dileyen için açık büfe, dileyen içinse set menü olarak iki farklı restoranında ağırlıyor. Otel şeflerinin özel seçkisiyle oluşturulan iftar menülerinde; pastırmadan hurmaya, helvadan Antakya sucuğuna yerel lezzetleri bir araya getiren iftariyelikler olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Çorbalar, dolmalar, füme balıklar, Arnavut ciğerinden Çerkez tavuğuna, içli köfteden pide ve su böreğine, farklı damak tatlarına hitap eden zengin sıcak ve soğuk meze, salata ve başlangıçlar ise Ramazan'ın bereket ve bollukla özdeşleşen ruhunu sofralara yansıtıyor. Anadolu mutfağının kendine hayran bırakan kebapları, sarmaları, balık buğulamalardan mücverlere çeşit çeşit lezzetler sıcaklar arasından tercih edilebiliyor. Hoşaflar, şerbetler, baklavadan şekerpareye, helvadan sütlaç ve profiterole her damağa hitap eden seçenekler ile taptaze meyveler de Hilton Istanbul Bosphorus'ta iftar lezzetini zirveye çıkarıyor.

Adres: Harbiye, Cumhuriyet Cad. No:50, Şişli

Telefon: 0212 315 60 00

Hilton Istanbul Maslak

Hilton Istanbul Maslak da bu Ramazan'da eşsiz iftar saatlerine ev sahipliği yapıyor. Şirket ve gruplara özel 4 farklı set menü hazırlayan Hilton Istanbul Maslak her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Sektörde otuz yılı aşkın deneyimiyle yenilikçi ve özgün tatlara imza atan Executive Chef Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibinin elinden çıkan set menüler, birbirinden lezzetli iftariyeliklerle başlıyor. Ezogelin, Osmanlı, mercimek ve düğün çorbası gibi içinizi ısıtacak çorba çeşitleriyle devam eden menülerde ara sıcak olarak Adana böreği, Kayseri mantısı, kuru patlıcan dolması, pastırmalı ve kaşarlı börek gibi lezzetli ve doyurucu alternatifler sunuluyor. Ana yemekte geleneksel hünkâr beğendi, ağır ateşte pişirilmiş dana incik, fırınlanmış dana antrikot ve kuzu tandır yer alıyor. Tatlı olarak ise Ramazan'ın vazgeçilmezi güllaç, kazandibi ve sütlaçtan oluşan sütlü tatlı tabağı, kaymaklı ayva tatlısı, şöbiyet, baklava ve kadayıftan oluşan Türk tatlı tabağıyla son buluyor. Hilton Istanbul Maslak, ayrıca 27'nci katında bulunan, panoramik şehir ve Boğaz manzaralı The Roof salonu ile de yıldızların altında özel iftar davetleri için şık ve lezzet dolu bir alternatif oluyor.

Adres: Maslak, Büyükdere Cad. No:233, Sarıyer

Telefon: 0212 305 10 00

JW Marriott Istanbul Bosphorus

İstanbul'un tarihi dokusunu Boğaz'ın büyüleyici manzarasıyla buluşturan JW Marriott Istanbul Bosphorus da Ramazan ayına özel iftar ve sahur deneyimleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Otel, zengin iftariyelikler, özenle seçilmiş başlangıçlar, yöresel lezzetlerden ilham alan ana yemekler ve geleneksel tatlılar ile hazırlanan menü ile Ramazan'a özgü tatların modern bir sunumla buluştuğu özel bir seçki sunuyor. Menüde ayrıca, geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra el yapımı içli köfte, su böreği ve zengin çorba seçenekleri yer alıyor. Ana yemeklerde yumuşacık kuzu tandır ve iç pilav gibi klasik tatlar öne çıkarken, finalde ise güllaç, baklava ve kireçte kabak tatlısı gibi geleneksel tatlar, Ramazan'ın en tatlı anlarına eşlik ediyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. 49/8, Beyoğlu

Telefon: 0212 806 20 20

Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus

Ramazan ayına özel hazırladığı, vazgeçilmez Türk lezzetleriyle dolu zengin iftar menülerini, misafirleriyle buluşturan bir diğer mekan da Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus. Otelin lobisinde yer alan Safir Restaurant'ta Türk mutfağının sevilen lezzetleriyle hazırlanan iftar menüleri, misafirlerini bekliyor. Ayrıca, kapalı grup organizasyonları ve şirket yemekleri için tahsis edilen Bosphorus Salonu'nda da özel bir deneyim sunuluyor.

Adres: Balmumcu, Barbaros Blv. No:165, Beşiktaş

Telefon: 0212 370 20 20

Mövenpick Hotel İstanbul Marmara Sea

Mövenpick Hotel İstanbul Marmara Sea de Ramazan ayını benzersiz lezzetlerle taçlandırıyor. Otel, menüsünde Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelmiş, Doğu'nun geleneksel tatlarını Batı'nın şık sunumlarıyla harmanlıyor. Bu eşsiz deneyim, sadece lezzetli bir ziyafet sunmakla kalmayacak, aynı zamanda her bir tabakta tarihsel bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak. Hem geleneksel hem de modern mutfağın buluştuğu bu özel menüler, her bir ziyaretçiye Ramazan'ın tadını en üst seviyede çıkarma fırsatı tanıyor. Ayrıca Ramazan ayına özel müzik dinletileri de damak tadınıza hoş ezgiler katmaya hazırlanıyor.

Adres: Kazlıçeşme, Abay Cad. No:167, Zeytinburnu

Telefon: 0212 401 10 10

The Ritz-Carlton, Istanbul

The Ritz-Carlton, Istanbul'un tecrübeli mutfak ekibi tarafından doğudan batıya, güneyden kuzeye uzanan reçetelerle hazırlanan özel iftar ve sahur menüsü de Ramazan ayı boyunca Atölye'de misafirleriyle buluşuyor. Ödüllü restoran Atölye, Türkiye'nin mutfak zenginliğini yansıtan ve masaya servis edilen serpme menüleriyle her zevke uygun seçenekler sunarken, geçmişin tariflerini bugünün sofralarına taşıyor. Atölye'nin iftar menüsü; peynir, yaprak sarma ve ıspanak manca yanı sıra pazılı pastırmalı börek ve fındık lahmacun gibi farklı bölgelerin kimliğini yansıtan lezzetler ile başlangıç yapıyor. İftar geleneğinin ilk akla geleni çorba çeşitleri, ızgara kuzu sırtı, mantarlı piliç sarma, dana incik, bademli pilav ve daha pek çok lezzet, seçkin dokular ve aromaları aynı menüde buluşturuyor. Ramazan'ın gözde tatlarından fındıklı güllaç ve Maraş dondurma ile servis edilen fıstıklı künefe ise iftar saatinin beklenen lezzetleri oluyor.

Adres: Süzer Plaza, Asker Ocağı Cad. No:6, Şişli

Telefon: 0212 334 44 44

Raffles İstanbul

Raffles İstanbul ise Ramazan ayı boyunca her gün zengin iftar büfesinde çeşitli yöresel lezzetleri sunuyor. Ramazan ayı boyunca her gün fasıl eşliğinde sunulan iftar deneyiminde, Türkiye'nin yedi bölgesinden seçkin yöresel lezzetler misafirlerle buluşuyor. Hataylı şeflerin özenle hazırladığı Osmanlı mezeleri, odun ateşinde pişen ızgara ve kebap çeşitleri, Raffles İstanbul'un dillere destan döneri ve geleneksel Türk tatlıları, unutulmaz bir iftar deneyimi vadediyor.

Adres: Levazım, Vadi Caddesi Zorlu Center, Beşiktaş

Telefon: 0212 924 02 00

Shangri-La Bosphorus Istanbul

Geleneksel Türk mutfağından ikonik İtalyan lezzetlerine, otantik Asya mutfağından özel şıracılar tarafından servis edilen Osmanlı şerbetlerine kadar geniş bir iftar seçkisiyle Shangri-La Bosphorus Istanbul, sıra dışı iftar deneyimi sunan mekanların başında geliyor. Ramazan ayının en özel anlarından biri olan iftar sofralarında kültürler arası lezzet köprüsü kurmaya devam eden otelin restoranı Ist Too, 1 - 29 Mart tarihleri aralığında Ramazan'a özel olarak canlı istasyonlarda hazırlayacakları zengin iftar seçenekleri ile fark yaratmaya hazırlanıyor. Geleneksel iftariyelikler, meze ve pide çeşitleri ile şiş, ızgara, döner ve kebap gibi Türk mutfağının olmazsa olmaz klasikleri, Ramazan boyunca canlı istasyonlarda misafirlere sunulacak. Gözleme istasyonu, mantı istasyonu gibi sıcağı sıcağına hazırlanan ve servis edilen seçenekler de iftar masalarını lezzetle donatacak. Fırın sütlaç, güllaç ve baklava gibi iftarların eşsiz tatlıları ise lezzet şölenini katlayacak. Executive Chef Giovanni Terracciano ve ekibinden İtalya'nın ikonik lezzetleri taze makarna ve pizza çeşitleri; Napoli Antica'dan 3 Black-Tie Awards sahibi ünlü İtalyan Peynir Ustası Cosimo Rotolo'nun artizan İtalyan peynir seçkileri burratine, mozzeralla, nodi ve fazlası özel şovuyla iftar deneyimini sıradışı hale getirecek. Asya mutfağı tercih edenler için ödüllü restoran Shang Palace'ın canlı istasyonunda ise Çin usulü kızartılmış etli mantı, ballı sosla marine edilmiş tavuk, sebzeli Çin Böreği, Head Şef Cheng Lu tarafından sunulacak. Sushi Too istasyonunda ise sashimi somon, Philadelphia Roll, California roll gibi çeşitli sushiler yer alacak. Geleneksel Türk mutfağından, ikonik İtalyan lezzetleri ve otantik Asya mutfağına uzanan zengin iftar seçkisi, özel şıracılar tarafından servis edilen Osmanlı şerbetleri ile taçlanacak. Misafirler Boğaz'ın büyüleyici manzarası eşliğinde, kültürleri buluşturan sofralarda her damak zevkine hitap eden unutulmaz bir iftar deneyimi yaşayacak.

Adres: Sinanpaşa, Hayrettin İskelesi Sok. No.1, Beşiktaş

Telefon: 0212 275 88 88

The Peninsula Istanbul

Boğaz'ın en göz alıcı noktalarından birinde konumlanan The Peninsula Istanbul da Ramazan ayı boyunca özenle hazırlanmış iftar sofralarında misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Tarihî Yolcu Salonu'nun görkemli hatırasından izler taşıyan The Lobby'de, iftariyelikler ve soğuk meze çeşitleri büfede sunulurken çorbalar, sıcak başlangıçlar ve ana yemek seçenekleri à la carte olarak servis ediliyor. Geleneksel Türk tatlıları ve baklava büfesi, The Peninsula pastane şeflerinin zarif sunumları ile hem göze hem damaklara hitap ediyor. Birbirinden farklı lezzetler sunan iftar menüsünde, ara sıcaklarda Paçanga Böreği ile içli köfte dikkat çekerken, ana yemeklerde Kuzu İncik, Ali Nazik, Tire Köftesi, Çökertme Kebabı ve Karışık Izgara iştah açıcı tatlar arasında ön plana çıkıyor. Bu geleneksel lezzetlere serin şerbetler ve ev yapımı limonata eşlik ediyor. Tatlı büfesinde sunulan güllaç, lokma, süt helvası, zerde, vişneli ekmek kadayıfı gibi Ramazan dönemine yakışır sevilen tatlılar da iftarın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan ayı boyunca The Lobby'de sunulacak iftar sofralarının keyifli atmosferine Türk Sanat Müziği performansı eşlik ediyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:34, Beyoğlu

Telefon: 0212 931 28 88

EN ÇOK OKUNANLAR

Bu Sezon Mutlaka Gitmeniz Gereken Etkinlikler
Bu Sezon Mutlaka Gitmeniz Gereken Etkinlikler

Bu Sezon Mutlaka Gitmeniz Gereken Etkinlikler

30 dakika okunma süresi
Sessiz Moda Felsefesi: Sabato De Sarno
Sessiz Moda Felsefesi: Sabato De Sarno

Sessiz Moda Felsefesi: Sabato De Sarno

8 dakika okunma süresi
19 ŞUBAT 2025
19 ŞUBAT 2025

19 ŞUBAT 2025

1 dakika okunma süresi
Loft Art'ta "Yaşam, Şarkısını Söyler" Sergisi
Loft Art'ta "Yaşam, Şarkısını Söyler" Sergisi

Loft Art'ta "Yaşam, Şarkısını Söyler" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Ferruh Karakaşlı "Kaotik Harmoni" Sergisi
Ferruh Karakaşlı "Kaotik Harmoni" Sergisi

Ferruh Karakaşlı "Kaotik Harmoni" Sergisi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak En Romantik Restoranlar
Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak En Romantik Restoranlar

Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak En Romantik Restoranlar

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı
Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri
Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler
2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

İstanbul'un Yaz Rotaları
İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna
Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak
Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları
2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot