Fırında Baharatlı Kabak Nasıl Yapılır?

Fırında Baharatlı Kabak Nasıl Yapılır? Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, çok sevilen Fırında Baharatlı Kabak tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
28 Ekim 2020 Çarşamba 15:32 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Fırında Baharatlı Kabak

Malzemeler:

1 adet uzun şekilli su kabağı

150 gr alıç meyvesi

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal tozu

1 çay kaşığı kişniş tohumu

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı rezene tohumu

½ çay kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kuru adaçayı

1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi

1 diş sarımsak

1/2 çay kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı susam

Yapılışı:

Baharatları tohum halinde kullanıyorsanız mutlaka önce havanda biraz dövmelisiniz, ardından öyle ekleyebilirsiniz. Toz halde kullanıyorsanız üzerine aynı miktarda serpebilirsiniz.

Su kabağının kabuklarını soymadığımız için iyice yıkamalısınız. Ardından bir parmak kalınlığında kesip, ortasındaki kabak çekirdeği ve lifleri bir rondodan geçirin.

İçinden çıkan kabak çekirdeklerine yarım su bardağı su, bir çorba kaşığı tahin, bir çay kaşığı tuz, yarım diş sarımsak ve bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip birlikte yüksek devirde birkaç dakika boyunca rondodan geçirin. Eğer pütürlü olursa tülbent ile çözebilirsiniz.

Tüm baharat karışımlarını ve susamı; zeytinyağı ve balkabağı ile iyice karıştırın.

200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çıktığında ister sıcak ister soğuk sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Kabak Çekirdeğinin Faydaları:

Vücuttaki değerli maddelerin eksikliğini telafi ederken aynı zamanda kronik yorgunluğun gelişmesini önlüyor.

Sinir sistemi üzerindeki olumlu etkisiyle uyku kalitesini artırıyor.

Hafızayı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ruh halini olumlu yönde değiştiriyor.

Vücuttaki metabolik süreçler üzerindeki olumlu etkisiyle yararlı maddelerin emilimini kolaylaştırıyor.

Böğürtlen, Elma & Avokadolu Roka Salatası Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi

Evde Pratik Bowl Tarifi

Çilekli & Çikolata Kremalı Kahvaltı Ekmeği Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi