Fırında Baharatlı Kabak Nasıl Yapılır?

Fırında Baharatlı Kabak Nasıl Yapılır? Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, çok sevilen Fırında Baharatlı Kabak tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
28 Ekim 2020 Çarşamba 15:32 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Fırında Baharatlı Kabak

Malzemeler:

1 adet uzun şekilli su kabağı

150 gr alıç meyvesi

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal tozu

1 çay kaşığı kişniş tohumu

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı rezene tohumu

½ çay kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kuru adaçayı

1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi

1 diş sarımsak

1/2 çay kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı susam

Yapılışı:

Baharatları tohum halinde kullanıyorsanız mutlaka önce havanda biraz dövmelisiniz, ardından öyle ekleyebilirsiniz. Toz halde kullanıyorsanız üzerine aynı miktarda serpebilirsiniz.

Su kabağının kabuklarını soymadığımız için iyice yıkamalısınız. Ardından bir parmak kalınlığında kesip, ortasındaki kabak çekirdeği ve lifleri bir rondodan geçirin.

İçinden çıkan kabak çekirdeklerine yarım su bardağı su, bir çorba kaşığı tahin, bir çay kaşığı tuz, yarım diş sarımsak ve bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip birlikte yüksek devirde birkaç dakika boyunca rondodan geçirin. Eğer pütürlü olursa tülbent ile çözebilirsiniz.

Tüm baharat karışımlarını ve susamı; zeytinyağı ve balkabağı ile iyice karıştırın.

200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çıktığında ister sıcak ister soğuk sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Kabak Çekirdeğinin Faydaları:

Vücuttaki değerli maddelerin eksikliğini telafi ederken aynı zamanda kronik yorgunluğun gelişmesini önlüyor.

Sinir sistemi üzerindeki olumlu etkisiyle uyku kalitesini artırıyor.

Hafızayı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ruh halini olumlu yönde değiştiriyor.

Vücuttaki metabolik süreçler üzerindeki olumlu etkisiyle yararlı maddelerin emilimini kolaylaştırıyor.

Böğürtlen, Elma & Avokadolu Roka Salatası Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi

Evde Pratik Bowl Tarifi

Çilekli & Çikolata Kremalı Kahvaltı Ekmeği Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

1 dakika okunma süresi
Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

1 dakika okunma süresi
Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

2 dakika okunma süresi
Ocak Ayı Sergileri

Ocak Ayı Sergileri

12 dakika okunma süresi
Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild