Evde Hazırlayabileceğiniz Aromalı Filtre Kahve Tarifleri

Çikolatadan karamele dek evde hazırlayabileceğiniz aromalı filtre kahve tariflerini derledik.

YAZAR: Merve Karataşlı
20 Ekim 2021 Çarşamba 16:08 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Çikolata Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. Tercihinize göre sütlü veya bitter çikolata parçaları
  2. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  3. İçme suyu

Yapılışı:

  1. İlk olarak çikolatayı rendeleyin. İstediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
  2. Rendelediğiniz çikolataları demlenmiş olan filtre kahve ile harmanlayın. Bu karışımı French Press'in içerisine aktarın.
  3. Üzerine kaynamış içme suyunu ilave edin. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın ve çikolata ile kahvenin enfes uyumunun tadını çıkarın.

Karamel Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  2. 1 çay bardağı süt
  3. Karamel şurubu
  4. İçme suyu

Yapılışı:

  1. French Press'te filtre kahveyi kaynar su ile demleyin. 7 dakika boyunca demlenirken diğer yandan sütü cezvede ısıtın.
  2. Isıttığınız süte çok yoğun olmayacak şekilde karamel şurubunu da ilave edip karıştırın. Demlenmiş kahvenizi süzüp bir bardağa aktarın. Üzerine de karamelli sütü ilave edin.

Çilek Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 1 çay bardağı süt
  2. 3 adet çilek
  3. 2 adet çubuk tarçın
  4. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  5. İçme suyu

Yapılışı:

  1. Öncelikle French Press'te filtre kahveyi demleyin. Kahveyi demlerken cezveye sütü aktarıp içerisine çubuk tarçınları koyun.
  2. Temizlenip yıkanan çilekleri de ilave edin. Bu üçlüyü güzelce kaynatın. Demlenen kahveyi bardağa aktarıp üzerine süzdüğünüz süt-çilek-tarçın karışımını ilave edin ve kahveniz hazır.

Fındık Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  2. 1 çay bardağı süt
  3. İçme suyu
  4. Fındık şurubu

Yapılışı:

  1. İlk olarak filtre kahveyi beş dakika kadar demleyin. Sonrasında bir cezvede sütü ısıtın. Isıttığınız süte az miktarda fındık şurubunu ilave edip karıştırın.
  2. Kahveyi süzüp fincana aktarın ve üzerine de süt-fındık karışımınızı ilave edin. Ardından kahveniz hazır.

Afiyet olsun.

Kahveyi Nasıl Tüketmeliyiz?

İstanbul'un En İyi Kahve Mekanları

Günde İki Fincan Kahve İçmenin Önemi

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri