Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım közlenmiş kırmızıbiber
3 yemek kaşığı haşlanmış pirinç, kinoa veya karabuğday
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı sıcak su veya sebze suyu
3 yemek kaşığı humus
5-6 dal dereotu
Kekik
Tuz
Paprika
Karabiber
1. Doğrandığınız soğanları ısınmış tencereye alın, sıvı yağda şeffaflaşana kadar çevirip renk almalarını sağlayın.
2. Ardından domates sosu veya salça ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika pişirin.
3. Haşlanmış ve suyu süzülmüş mercimekler ve ince doğranmış kırmızıbiberleri de ilave edip karıştırın.
4. Tuz, kekik, karabiber, soya sosu ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
5. Mercimekler suyu tamamen çekip, iyice pişince altını kapatıp, üzerine doğranmış dereotunu ilave edin ve karıştırıp 2-3 dakika dinlenmeye bırakın.
6. Servis tabağınıza humusu ve pilavı ilave ettikten sonra, dinlenmiş mercimeği ekleyin. Üzerine isteğe göre buharda pişmiş karnabahar veya brokoli, kırmızı köz biber, mısır ilave edebilirsiniz. Limon dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.