Kuzey Avrupa, İngiltere ve Rusya gibi ülkelerin severek tükettiği muhteşem bir lezzet; Porridge. Yulaf lapası olarak adlandırdığımız bu harika tat, günün her saatine uygun olan leziz ve sağlıklı bir alternatiftir. Porridge lifli yapısı sayesinde sindirim sorunlarınızı önlerken, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Bunların dışında bağışıklık güçlendirmede de oldukça etkilidir. Damak zevkinize göre dilediğiniz meyveler ile Porrdige hazırlayabilirsiniz. Birbirinden lezzetli beş muhteşem Porrdige tarifini bir araya getirdik.
Malzemeler:
Yulaf ezmesini bir sos tenceresinde birkaç dakika kadar çevirin. Badem sütünü ilave edip yulafın ağır ağır 7-8 dakika kadar pişmesini sağlayın. Biraz sulu haldeyken ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Dilediğiniz kıvamı yakaladığınızda donuk orman meyveleri ve kuruyemişler ile süsleyin. Dilerseniz biraz daha tatlandırmak adına tarçın, Hindistan cevizi rendesi ve fıstık ezmesi de ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
Öncelikle sütü ve yulaf ezmesini bir tencereye aktarın. Yulafın pişmesini sağlayın. Lapa haline geldiğinde bal ve tarçını ekleyin. Üzerine ise muz dilimlerini ve ceviz parçalarını serpiştirin. Chia tohumlarını da eklemeyi unutmayın!
Malzemeler:
Üzeri için:
Yulaf ezmesi, su ve sütü bir tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Kıvam almaya başladığını gördüğünüzde ham kakaoyu ekleyin. Diğer yandan hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp küçük parçalar haline getirin. Hurmaları da yulafa ekleyip karıştırın. Ilımasını bekledikten sonra bir kaseye aktarıp üzerine taze incir dilimleri, fıstık ezmesi, Hindistan cevizi tozu ve bitter çikolata parçalarını ekleyin.
Malzemeler:
Yulaf ezmesine sütü ilave edin ve tencerede kısık ateşte pişirin. Hafif kaynamaya başladığında ise elma rendenizi ilave edin. İyice karıştırın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra tarçın ilavesini yapın. Üzerine birkaç parça ceviz serpiştirin.
Malzemeler:
Yulaf ezmesini badem sütünde pişirin. Kaynamaya başladığında çilek rendesini ilave edip karıştırın. Ilımaya bırakın. Sonrasında ise balı ilave edip tekrar karıştırın. Üzerine birkaç parça taze Hindistan cevizi eklemeye ne dersiniz?
Afiyet olsun.