PEOPLE: CANLI MÜZİĞİN YENİ ADRESLERİNDEN

Canlı müzik dinlerken yemek yeme alışkanlığı geri döndü. Lezzetin ve müziğin aynı potada eridiği eğlenceli mekan şık atmosferi ile de dikkat çekiyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba 12:04 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Petek KIRBOĞA - petek.kirboga@alem.com.tr / Fotoğraf Ertan DEMİRBİLEK - ertan.demirbilek@alem.com.tr

Dünyadaki tüm metropoller gibi yeme- içmenin ve eğlence sektörünün en iyi örnekleri deneyebildiğimiz İstanbul’da sektörün başarılı isimlerinden Tayfun Topal ile bir araya gelerek son günlerde adını sıkça duyduğumuz People’ı konuştuk.

People hangi lezzetlere yer veriyor?

People, arasında yöresel lezzetleri de bulabileceğiniz dünya mutfağına sahip bir mekan. Karma bir menüye’de sahip diyebiliriz aslında.  Menümüz de rissotto da var, pide de var,  Edirne Ciğeri’de var, ahtopot carpaccio da var... Bu kadar zengin bir menü sayesinde gelen her müşteriyi memnun etme şansımız oluyor.

En çok beğenilen yemeğiniz hangisi?

Biz Jüpiter Grup olarak istatistiklere çok önem veririz.  Ne çıktı, insanlar ne yedi, en çok ne tercih edildi veya edilmedi mi? Masaya bir yemek gitti geri mi döndürüldü ne oldu… Mutlaka çok dikkat ediyoruz niye döndü sebebi nedir nasıl düzeltebiliriz. Genel olarak People lezzetlerine baktığımızda ortalamamız aynı diyebilirim.  Gerdanlı Pideyle rissotto, Kuşkonmazlı Linguini hemen hemen eşit derece de tercih ediliyor. Çünkü burada her şey dahil bir sistemimiz var. Bir menümüz var ve üzerinde fiyat yazmıyor.  Kişi başı bir yemek ücretimiz var böylece gelen müşteri menüde istediğini istediği kadar yiyebiliyor. O yüzden de müşteriler birçok lezzeti deneyimleme fırsatı buluyor ve memnun kalıyor.

People'da hangi sanatçılar sahne alıyor?

Her Pazartesi Mehmet Erdem, her Salı Alişan, her Çarşamba Nükhet Duru, her Perşembe Cenk Eren, her Cuma Barbaros ve her Cumartesi Selen Selvi sahne alıyor. Yeni yıl da sürpriz isimlere açık olun.

Canlı müzik ve yemek konsepti tekrar gündemde bu ihtiyacı nasıl öngördünüz?

İstanbul’da artık bir yere ihtiyaç yok. Her gün bir yer açılıyor bir yer kapanıyor. Bunun sebebi de yeme içme sektöründe çok para var inancı olması. İşin gerçeğine bakarsanız bu işte çok para yok.  Öncelikle söylemek isterim ki biz Jupiter Grup olarak bir yer yaparken bizim için önemli şey ihtiyaç neyse onu vermek. Biz Jupiter Grup olarak o ihtiyaçlara bakıyoruz ve ilk başta kendime soruyorum ben ne istiyorum nasıl bir yer olsun isterdim.  Yıllar boyunca gece hayatını gezdim 13 yıldır yeme içme sektörünün içindeyim ve ilk defa “People” da şunu dedim keşke burada müşteri olsaydım.  Çünkü o kadar keyifli, o kadar güzel ki insanlar buraya geldiğinde sanki evindeymiş de evinde biri müzik ona canlı müzik yapıyormuş samimiyetine sahip. Öyle olunca da inanılmaz bir atmosfer inanılmaz bir ambiyans oluşuyor. Mekanın yapısı olarak zaten nerede oturursanız oturun sahneye dokunacak gibi oluyorsunuz. O da ayrı bir hava katıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

5 dakika okunma süresi
ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

1 dakika okunma süresi
Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

9 dakika okunma süresi
Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç

Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç

18 dakika okunma süresi
Kız Çocuklarının Geleceği İçin 45 Yıllık Destek

Kız Çocuklarının Geleceği İçin 45 Yıllık Destek

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery