MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Marmaris’te Martı Marina içinde açılan Port Frankie’nin şefi Melih Demirel ile yavaş yaşam felsefesi üzerine konuştuk.

10 Ağustos 2018 Cuma 12:30 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU lara.mutlu@alem.com.tr
 

Bu mekanla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

Huzur… Öncelikle Marmaris’in insana kattığı, yavaş yaşamla beslenen bir huzur faktörü bulunuyor. Bunun yanı sıra, tabii ki buradaki yerel ürünler… Marmaris’te çok nadir bulunabilecek bir pazar var. Ürün yelpazesi ve kalitesi, ürünlerin sürdürülebilirliği ve devamlılığı düşünüldüğünde, dünyada çalıştığım yerlerde bulunan pazarların çoğundan ötede bir noktada duruyor benim için. Mutlaka gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kariyerim boyunca ürünü ön planda tutan şefler ile çalıştım, sanırım ben de biraz bu yönde bir tarz oluşturdum.Bu nedenle burası benim için keyifli bir sürpriz oldu.

Nasıl bir menü oluşturdunuz?

Aslında menüye dikkatlice bakarsanız, klasik menülerden çok uzak olduğunu fark edebilirsiniz. Çok güzel bir hikayenin etrafında kurgulanan bir iskelet oluşturduk. Bununla ifade etmeye çalıştığım şey ise, menüde “günün fırına giren balığı” (çiftlik olmayan deniz balığı ne varsa, bütün olarak), “günün oltaya takılan balığı” (denizden o gün ne çıkıyorsa), “Hisarönü Tempura” (o günün yerli pazarında ne sebze bulursak) yazması… Kısaca menüye baktığınızda çoğunlukla ürün detayı görmüyorsunuz. Bu hem bizim mutfakta esnek olmamızı, hem tedarikçilerimiz ile çok daha sağlıklı bir ilişki kurmamızı, hem de misafirlerimizin  servis elemanlarımız ile interaktif bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Balıkçı Durmuş Ali Abi arayıp; ‘Melih Şef bugün akya çıktı, yarın da sarı kulak gelecek’ diyebiliyor. Bu bizi özgür kıldığı kadar bize keyif veren de bir durum. Tabii ki bunda, misafirlerimizin de yedikleri ürün hakkında bilgi sahibi olmak istemesi ve bundan keyif almasının etkisi büyük. Bütün bunların doğrultusunda, bu tarz bir menü konseptinin Port Frankie için uygun olacağına karar verdik.

Burayı farklı kılan en önemli özellik nedir?

Buraya gelince şunu farkedeceksiniz; burası yavaş bir yer. Büyük şehirlerin koşuşturmacasından, hengamesinden, kargaşasından uzak bir yer. Yeşilin mavi ile mutlu bir evlilik yaptığı, doğasına aşık olacağınız bir adres.

HABERİN TAMAMI ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi
2025 Oscar Adayları Açıklandı

2025 Oscar Adayları Açıklandı

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar