ELMALI TATLI TORTILLA

25.04.2020 21:06:59

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıyor.

ELMALI TATLI TORTILLA

MALZEMELER

3 adet tam buğday tortilla

1 elma

½ su bardağı vişne (donmuş)

½ bardak ceviz (irice parçalanmış)

1 tatlı kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı kuru dut

1 yumurta akı

3 yemek kaşığı zeyinyağı

YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soyup zar büyüklüğünde küp küp doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağını, doğranmış elmaları, donmuş vişneleri ve yarım tatlı kaşığı tarçını koyup elmalar yumuşayana kadar dört-beş dakika kısık ateşte pişirin. Tortillaları bir kurabiye kalıbı ile yuvarlak yuvarlak kesip kenara alın.

Cevizi ve kuru dutu rondodan geçirip üzerine kalan tarçını ekleyin. Tortillaların üzerine yumurta akını fırça ile sürün ve tam ortasına elmalı vişneli harcı koyun. Daha sonra cevizli karışımı üzerine serpin ve 160 derece fırında 10 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.

PAYLAŞ