Malzemeler:
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan konservesi veya 1 adet közlenmiş patlıcan
1 adet domates
1 adet salatalık
1 avuç maydanoz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri ince ince doğrayın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Ayıkladığınız maydanozla servis edin.
Malzemeler:
1 adet orta boy havuç
1 adet salatalık
3 yemek kaşığı haşlanmış nohut veya konserve
4 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç dere otu
Hazırlanışı:
Havuçları ve kabakları rendeleyip 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Haşladığınız nohut ve yoğurdu rendelediğiniz sebzelerin üzerine ekleyip dereotu ile servis edin.
Malzemeler:
½ demet semizotu
5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yeşil elma
3 adet tam ceviz
Hazırlanışı:
Yıkayıp yapraklarını ayırdığınız semizotunu bir kaba alın. Küp küp doğradığınız elmayı üzerine ekleyin. Üzerine yoğurdu ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. Kıyılmış cevizleri ekleyip servis edin.