Rafine şeker ve glüten içermeyen, oldukça kolay bir vegan tarif veya sağlıklı bir tatlı tarifi arayanlar için fırın kullanmadan yapabileceğiniz pirinç patlaklı çilekli çikolata bar, malzemeleri zevkinize göre değiştirerek tekrar tekrar deneyebileceğiniz bir tarif.
8-10 adet yuvarlak pirinç patlağı
100 gr bitter çikolata
100 ml badem sütü veya bitkisel süt alternatifi
100 gr fındık veya fıstık ezmesi
250 gr çilek
4 yk chia tohumu
3 yk akçaağaç şurubu (agave veya pekmez de olur)
Ara katman için dilerseniz hazır marmelat da kullanabilirsiniz.
60 gr bitter çikolata
1 yk Hindistan cevizi yağı
1. Pirinç patlaklarını çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde elle parçalayın.
2. Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin ve hafif ılıması için bekleyin.
3. Tüm alt taban malzemelerini bir kapta karıştırıp, hazırladığınız kalıbın dibine yayın ve iyice bastırarak düz bir zemin elde edin. Buzdolabına kaldırarak 30 dakika dinlendirin.
4. Üzeri için çilekleri blenderdan geçirin, içerisine chia tohumu ve şurup ekleyerek karıştırın ve chia tohumları şişip, karışım jöle kıvamına gelene kadar bekleyin.
5. Dolaptan çıkardığınız zemin üzerine jel kıvamına gelen çilek sosunu eşit şekilde yayın.
6. Çikolata ve Hindistan cevizi yağını eritin ve hafif temperleyerek ısısını azaltın, kalıbın en üst tabakasına güzelce yayın.
7. Dondurucuda 30 dakika veya dolapta en az 4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.