Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir seçenek olarak iftar sofrasının uyumlu bir tamamlayıcısı. Kolaylıkla vegan hale getirilebildiği için de oldukça pratik bir tarif. Çilek ve Antep fıstığıyla tadı bir üst kademeye taşınmış vegan güllaç tarifini mutlaka deneyin.
6 yaprak güllaç
2 lt badem sütü
1,5 su bardağı şeker (beyaz veya Hindistan cevizi şekeri)
1 su bardağı ince doğranmış Antep fıstığı
Antep fıstığı
Çilek
1. Öncelikle sütü ılık olana kadar ısıtın ve şeker ilave edip, eriyene kadar karıştırın. (Süt kaynar noktada veya soğuk olmamalı; güllaç yaprakları kaynar suda erir, soğuk suda sert kalır.)
2. Güllaç yapraklarını (varakları) teker teker ıslatarak dizin. Kabınızın boyutuna göre bir yaprağı iki-üç parçaya ayırarak dizebilirsiniz.
3. İki katta bir araya fıstık dizin.
3. En üst kata, kalan sütün tamamını ilave edip soğumaya bırakın.
4. İyice soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı ve doğranmış çilek ilave ederek servis edebilirsiniz.
5. Hafif sulu olmalı, eğer tamamen sütü çekerse biraz soğuk süt ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.