Enginar: Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerinden oldukça zengindir. Ayrıca lif yönünden zengin olması nedeni ile de sindirime yardımcıdır. Demir eksikliğinde içeriğinde bulunan demir nedeni ile tercih edilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcıdır. Potasyum içermesi nedeni ile tansiyonun düzenlenmesine yardımcıdır. Kolesterolün düşmesinde önemli etkileri bulunmaktadır. İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde anti-kanserojen etkiye sahiptir.
Semizotu: Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri oldukça zengin bir sebze türüdür. Doymamış yağ asitlerinden; özellikle omega-3 yağ asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakımından zengin olan semizotunun, kalp damar sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Semizotu pek çok cilt sorununu iyileştirmede etkilidir. Ciltte oluşan leke ve kırışıklıkları giderirken, tenimize sağlıklı bir görünüm verir.Kuşkonmaz: Kuşkonmaz, kalp-damar, üreme, bağışıklık ve kemik sağlığı için çok faydalıdır. Depresyona karşı en etkili bitkilerden biridir. İdrar yolu sağlığını korur ve hücrelere zarar veren serbest radikallerin etkisini azaltır. Bolca folik asit içerdiği için uzmanlar hamilelik döneminde tüketilmesini önermektedir. 100 gramında yalnızca 24 kalori bulunmaktadır. B, K, C, A vitaminlerinden zengin bir içeriğe sahiptir. İçeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde anne karnında olan bebeğin kemik gelişimine katkıda bulunur. Taze soğan: Soğanda bulunan maddeler kalp krizinin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bol soğan tüketmek kan basıncı üzerinde olumlu etkiler göstermiştir. HDL seviyesini artırarak da koruyucu etki sağlamaktadır. Bol antioksidan özelliği sayesinde antikanserojen etki göstermektedir. Taze soğanın özellikle beyaz başları C vitamini, yeşil kısmı ise beta karoten için iyi bir kaynaktır.Bezelye: Bezelyede bol miktarda bulunan kumarestrol adı verilen koruyucu polifenol'ün özellikle mide kanseri gibi hastalıkları önlediği bilinmektedir. Antioksidanların etkisiyle birleştiğinde bezelyenin anti-enflamatuar (iltihabı önleyici) özellikleri, kırışıklıkların ve kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur. İçindeki yüksek lif ve protein içeriği şekerin sindirimini yavaşlatır. Bezelye fazladan şeker içermez ve bu nedenle vücutta kan şekeri düzenlemesini sağlar.
Çağla: Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Çağla fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri içerir. Lif açısından zengindir. Ayrıca A, B, C ve E vitaminleri bulunur.
Elma: Kemik sağlığı, diyabet, Alzheimer hastalığı, normal yaşlanma sırasında bilişsel düşüş, gastrointestinal (mide- bağırsak) koruma üzerinde olumlu etkileri vardır.
Çilek: Düzenli olarak çilek yemek metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda biriken kötü bakterilerin temizlenmesine de yardımcı olur. Çileğin faydalarından biri de stresi azaltması ve depresyona karşı korumasıdır. Potasyum oranı yüksek olan çilek, böbrek ağrılarını dindirir ve böbreklerde oluşan taşların çok daha kısa bir süre içerisinde düşmesini sağlar. Çilek sadece potasyum değil C ve E vitamini bakımından da zengin bir meyvedir. Mevsim geçişlerinde grip ve nezle olan kişilerin daha kısa bir zamanda iyileşmesini sağlar. Şişkinliğe neden olan ödemlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Limon: Dolaşım sistemi problemleri; kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıklar üzerinde olumlu etkilere sahip olmakla birlikte, gebelerde varis oluşumunu engelleyici bir özellik taşımaktadır. Sindirim sistemi problemlerini; mide asidini nötralize edici ve bağırsak hareketlerini düzenleyici etkisi ile gastrointestinal reflü gibi hastalık şikâyetlerine iyi gelmektedir. Ayrıca bulantı, hazımsızlık ve kabızlıkta rahatlatıcı bir etki göstermektedir. Üriner sistem problemlerini; üroloji derneklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kolesterolü çözebilen bir ajan olması nedeniyle, bazı tip böbrek taşlarının oluşumunu engellediği saptanmıştır.