Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

ABONE OL
16 Ağustos 2018 Perşembe 17:43 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
MODERN MEYHANELER

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

Firuze

Şefler: Remzi Duran

& Mevlüt Çelen

Yaz menüsünde… “Klasik lezzetlerimize ek olarak mevsimsel ürünlerden yaptığımız günlük spesiyaller var. Ada börülcesi, skordalya, haşlanmış güveçte yoğurtlu sebze ve marul yaprağına sarılı çipura gibi…” diyor Remzi Duran.

Gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler… “Mezelerden; Mutabbal, Muhammara, Levrek Ceviche, Topik, Girit Mezesi, Kurutulmuş domatese sarılı levrek, Zeytinyağlı yaprak sarma, çöp şiş, asma yaprağına sarılı levrek, enginar tatlısı benim en’lerim. Benzerleri birçok yerde var ama buradaki mezelerimizi tatmadan önce ‘Bu mezeleri çok iyi yapıyorlar’ diye karar vermesinler bence… Hem kullanılan malzemeler hem de aslına uygun kalınarak hazırlanan reçeteler, bu bahsettiğim lezzetleri burada tatmak için bir neden…” diyor Mevlüt Çelen.

https://firuze-iksv.business.site

Duble Meze Karaköy

Şef: Mehmet Meşe

Yaz menüsünde... “Tazelik ve hafif ürünlerin ön plana çıktığı bir menü hazırladık. Bu yeni menüye özel lezzetler arasında; Antalya Piyazı, Yeşil Elmalı Hellim, Nohut Salatası, Keşkekli Büryan, Isırgan Otlu Mücver, Sahanda Yaban Mantarı, Karamelize Enginar ve Meyveli Kadayıf var.”

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de var.”

http://www.dublemezebar.com

Chef Mezze

Şefler: Sevcan Vayiş

& Hıdır Mengüş

Yaz menüsünde... “Ege otu çeşitleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Izgara Enginar Kalbi, sote ya da buharda pişmiş Cibes, Karışık Ege Otu Kavurması, İsli Peynirli Isırgan Otlu Börek, Taze Otlu Yeşil Mercimekli Mubardara öne çıkan lezzetlerden” diyor Sevcan Vayiş.

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Her gün farklı mezeler denemek ve misafirlerin beğenisine sunmak” diyor Hıdır Mengüş.

https://chefmezze.com.tr

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

Zamanın ve Mücevherin Uyumu
Zamanın ve Mücevherin Uyumu

Zamanın ve Mücevherin Uyumu

1 dakika okunma süresi
Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri
Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

9 dakika okunma süresi
Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler
Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler

Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler

9 dakika okunma süresi
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

7 dakika okunma süresi
Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi
Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

5 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati