Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER
Firuze
Şefler: Remzi Duran
& Mevlüt Çelen
Yaz menüsünde… “Klasik lezzetlerimize ek olarak mevsimsel ürünlerden yaptığımız günlük spesiyaller var. Ada börülcesi, skordalya, haşlanmış güveçte yoğurtlu sebze ve marul yaprağına sarılı çipura gibi…” diyor Remzi Duran.
Gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler… “Mezelerden; Mutabbal, Muhammara, Levrek Ceviche, Topik, Girit Mezesi, Kurutulmuş domatese sarılı levrek, Zeytinyağlı yaprak sarma, çöp şiş, asma yaprağına sarılı levrek, enginar tatlısı benim en’lerim. Benzerleri birçok yerde var ama buradaki mezelerimizi tatmadan önce ‘Bu mezeleri çok iyi yapıyorlar’ diye karar vermesinler bence… Hem kullanılan malzemeler hem de aslına uygun kalınarak hazırlanan reçeteler, bu bahsettiğim lezzetleri burada tatmak için bir neden…” diyor Mevlüt Çelen.
https://firuze-iksv.business.site
Duble Meze Karaköy
Şef: Mehmet Meşe
Yaz menüsünde... “Tazelik ve hafif ürünlerin ön plana çıktığı bir menü hazırladık. Bu yeni menüye özel lezzetler arasında; Antalya Piyazı, Yeşil Elmalı Hellim, Nohut Salatası, Keşkekli Büryan, Isırgan Otlu Mücver, Sahanda Yaban Mantarı, Karamelize Enginar ve Meyveli Kadayıf var.”
Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de var.”
http://www.dublemezebar.com
Chef Mezze
Şefler: Sevcan Vayiş
& Hıdır Mengüş
Yaz menüsünde... “Ege otu çeşitleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Izgara Enginar Kalbi, sote ya da buharda pişmiş Cibes, Karışık Ege Otu Kavurması, İsli Peynirli Isırgan Otlu Börek, Taze Otlu Yeşil Mercimekli Mubardara öne çıkan lezzetlerden” diyor Sevcan Vayiş.
Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Her gün farklı mezeler denemek ve misafirlerin beğenisine sunmak” diyor Hıdır Mengüş.
https://chefmezze.com.tr