Malzemeler:
1 adet armut
½ su bardağı nar suyu
2 yemek kaşığı nar
1 yemek kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:
Armutları soyun, sapları bozulmadan bir bütün olarak bırakın. Armutların dik durması için tabanlarını düz bir şekilde kesin. Armutları haşlamak için bir tencereye yerleştirin ve üzerine nar suyunu ekleyin. Orta-yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kapağını kapatıp ısıyı düşük seviyeye düşürün ve armutlar keskin bir bıçağın ucuyla delininceye kadar 30 ila 45 dakika hafifçe pişirin. Pişirirken bir veya iki kez yavaşça çevirin, böylece eşit renklendirilirler.
Labne peyniri ile balı güzelce karıştırın. Ardından düz bir tabağın ortasına önce labne peyniri karışımını sürün. Üzerine pişen armutu ekleyin. 2 yemek kaşığı narı tencerede kalan sosa ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından sosu armudun üzerinde gezdirin. Tatlımız hazır afiyet olsun.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 dilim wasa
4 adet badem
1 küçük portakal
Yapılışı:
Chia tohumlarını kapaklı bir kavanoza alın. Üzerine süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırın, sabaha kadar bekletin.
Sabah portakalı küp küp doğrayın. Bir cezvede 1 tatlı kaşığı vanilya ile bir taşım kaynatın. Wasayı ve bademleri bıçakla küçük parçalara ayırıp alt tabana yerleştirin ve üzerine sütlü chia tohumlarını ve portakal sosunu ekleyin. Pudinginiz hazır, afiyet olsun.