Malzemeler:
1. 2 su bardağı tam yağlı yoğurt
2. 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
3. 1 paket vanilya
4. 1 çay bardağı doğranmış çilek
5. 1 çay bardağı yabanmersini
6. 1 çay bardağı ahududu
1. Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın.
2. Vanilya ve balı ilave edip karıştırın.
3. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın.
4. Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin.
5. Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.
6. Dondurucuda en az 4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin.
7. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!
MALZEMELER:
1. 500 gr donuk vişne
2. 2-3 yemek kaşığı toz şeker
3. 1 silme yemek kaşığı buğday nişastası
4. ½ su bardağı su
CRUMBLE İÇİN:
1. 150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış
2. 150 gr un – 1,5 su bardağı
3. 50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı
SERVİS ETMEK İÇİN:
1.Dondurma
2.Toz antep fıstığı
*Crumble için
1. Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.
2. Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.
*Vişneler için
1. Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.
2. Ocağa alıp hafif tıkırdatın.
3. Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.
4. Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.
5. Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.
*Birleştirmek için
1. Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble'ı serpiştirin.
2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.
3. Fırından çıkardığınız crumble'ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.
Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!