Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı'nın hazırladığı bu özel Banana Bread tarifi ile hem tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayabilir hem de muzun besleyici gücünden faydalanabilirsiniz. Potasyum, lif ve doğal şeker içeriğiyle enerji veren muz, bu tarifte rafine şeker yerine kullanılarak damak zevkinize hitap ediyor ve formunuza destek oluyor. Ara öğünlerde ya da kahve molalarında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz Banana Bread, fit mutfaklara lezzetli bir dokunuş katıyor.
Malzemeler
3 adet olgunlaşmış muz
6 adet büyük boy hurma
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı badem unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Yapılışı
1. Hurmaları sıcak suda bekletip çekirdeklerini ayırın.
2. Hurmaları ve muzları blenderdan geçirin.
3. Ceviz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.
4. Harcınızın iyice karıştığına emin olduktan sonra cevizleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
5. Hazırlanan harcı çok az yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kaba koyun.
6. Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra 170 derece fanlı ayarda 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun! Daha fazla sağlıklı tarif için buraya tıklayabilirsiniz.
Fotoğraf: Shutterstock