MALZEMELER:
500 ml tercih ettiğiniz bitkisel veya hayvansal süt
2 yemek kaşığı (50 gr) esmer pirinç unu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı stevia (Kendi tercih ettiğiniz doğal bir tatlandırıcıyı da kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı bal (Muhallebi ılıdıktan sonra eklemelisiniz)
2 yumurta sarısı
500 gr kayısı (Doğranmış)
YAPILIŞI:
Derin bir tencereye sütü, iki yumurta sarısını, vanilya özütünü, iki yemek kaşığı esmer pirinç ununu ve stevia’yı koyduktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Baloncuklar çıkmaya başladığında,10-15 saniye sonra ocağın altını kapatın. Ancak karıştırmaya devam etmelisiniz, topak olmasın.
Biraz alındıktan sonra bal ekleyebilirsiniz.
Isıya dayanıklı kaselere eşit şekilde doğradığınız taze kayısıları yerleştirin ardından üzerini muhallebi ile doldurun.
Fırını yoğun ızgara ayarına getirin, tepsiyi üst bölüme yerleştirin, cam kapları koyduktan sonra kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Hatta içine biraz buz koyarsanız suyun ısınmasını da geciktirebilirsiniz.
Üzeri kızarana kadar 10 dakika bu şekilde bekleyin.
Önce oda sıcaklığına gelsin, ardından üzerlerini hava almayacak şekilde kapatarak dolaba alın.
İyice soğuduktan sonra servise çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Not: Esmer pirinç yerine karabuğday unu veya kinoa unu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bal yerine tercih ettiğiniz başka bir tatlandırıcı ekleyebilir, pekmez kullanabilirsiniz. Ancak o zaman rengi biraz değişir.