ONLINE OKUMAKİÇİN TIKLAYIN!
Dünyanın en yetenekli ve yaratıcı şeflerinden biri olarak kabul edilen Diego Muñoz, Perulu bir ‘free rider' şef olarak alışılmışın dışında lezzetler yaratıyor. Muñoz, dünya çapındaki restoranlarda kazandığı tecrübelerini şimdiyse Bodrum Edition'daki misafirleriyle paylaşıyor.
Ünlü şefler, mutfakta geçirdiğimiz zamanı hareketlendirecek birbirinden özel ve lezzetli tariflerini paylaşıyor.
Ünlü şeflerden yaza özel pratik ve sağlıklı yaz tatlısı tarifleri.
Son dönemde televizyon programlarında sıkça duyduğumuz mutfak terimleri adeta hayatımızın bir parçası haline geldi. Yalnızca şeflerin ve aşçıların kullandığı bu terimler şimdilerde birçoğumuzun dilinde. Bizler de bu terimlerin anlamlarını derleyerek kendi mutfağının şefi olmak isteyenler için bir rehber hazırladık. Böylece mutfakta yeni tarifler denerken, çevrenizde de havalı bir şef olarak anılmanız mümkün.
Scalini İstanbul'un şefi Luigi Mariconda, başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan, özel olarak hazırladığı menünün tariflerini paylaşıyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından acil kurtarma ekiplerinin yanı sıra, şefler ve restoran sahipleri de hızla yardıma koştu. Yemek desteği verebilmek adına afet bölgelerinde seferber olan gönüllü şefler ve marka kurucularına sahada yaşananları ve kişisel deneyimlerini sorduk.
Michelin yıldızlı restoranlarda yetişen şeflerin açtığı en iyi restoranlara göz atıyoruz. Şef sahiplerinin kimliği ekseninde şekillenen ve yemeğin sanata dönüştüğü, İstanbul'un en iyi şef restoranları bir arada.
Başarılarıyla adından söz ettiren orkestra şefi Nisan Ak'ın klasik müzikle çevrelenen büyülü dünyasına konuk olurken, ilham veren öyküsüne de ortak oluyoruz.
Gastronomi dünyası için İtalya mutfağı çok farklı bir yerde konumlanıyor. Mandarin Oriental, Bodrum'da özel bir lezzet deneyimi yaşatan İtalyan Şef Luigi Stinga, Michelin yıldızlı mutfaklarda kazandığı tecrübeler ışığında kariyer hayatının Bodrum durağını anlatıyor.
Sunset Hospitality Group'un Kıdemli Mutfak Direktörü Şef Kyung Soo Moon, dünyanın dört bir yanındaki gastronomi serüvenini paylaşırken, METT Bodrum Beach Resort'ta yer alan Attiko'da yarattığı lezzetleri anlatıyor.
Godiva'nın dünyadaki üç şefinden biri olan Ilse Wilmots, İstanbul'daki Godiva Cafe'lerde çikolata severlerle buluşuyor.
Yılbaşı sofranız bu yıl, Türkiye'nin en başarılı şeflerinin yaratıcı reçeteleriyle ışıldasın. Cihan Kıpçak, Emrah Orak, Claudio Chinali ve Bahtiyar Büyükduman, ilham veren ALEM'e özel reçeteleriyle yılbaşı sofralarını taçlandırıyorlar.