Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Dünyanın en yetenekli ve yaratıcı şeflerinden biri olarak kabul edilen Diego Muñoz, Perulu bir ‘free rider' şef olarak alışılmışın dışında lezzetler yaratıyor. Muñoz, dünya çapındaki restoranlarda kazandığı tecrübelerini şimdiyse Bodrum Edition'daki misafirleriyle paylaşıyor.

YAZAR: BERİN SOMAY
ABONE OL
1 Ağustos 2018 Çarşamba 21:18 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz
Kendi restoranını açana kadar ‘free rider’ bir şef olarak yepyeni tatlar keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan şef Diego Muñoz, Bodrum Edition’daki iki restoranında Peru mutfağının iddialı lezzetlerinin yanı sıra lokal tatları da deneyimleme fırsatı sunuyor. En iyi mutfak ekibiyle olduğu sürece dünyanın herhangi bir yerinde çalışabileceğini belirten Muñoz, kendini hayatın akışına bırakarak kalbinin sesini dinliyor.

Kısaca hikayenizi anlatır mısınız?

Aslında şef olmaya tesadüfen karar verdim diyebilirim. Gastronomik geçmişe sahip bir aileden gelmiyorum ama her zaman mutfağa karşı bir ilgim vardı. İtiraf etmeliyim ki üç yıl süren endüstri mühendisi olma girişimlerim başarısız olunca en sonunda şef olmaya karar verdim. En kötü üniversite öğrenciliğinden en iyi gastronomi öğrenciliğine terfi ettim adeta. Bütün dikkatimi yemek pişirmeye vermeme rağmen profesyonel şef olmanın gerçekten nasıl bir şey olduğunu Mugaritz’e 2002 yılında dahil olunca anladım. Andoni ve ekibini mutfakta bu kadar tutku ve aşkla çalışırken görmek, beni derinden etkiledi. Sonrasında hayat beni nereye götürüyorsa ben de oraya gittim. Yeter ki en iyi mutfak ekibiyle çalışıyor olayım…

Bodrum Edition ile yollarınız nasıl kesişti?

El Bulli Restaurant’dan çok yakın arkadaşım Sebastian Mazzola, Edition’la Barcelona projesi için iş birliği yapmıştı. Sebastian, beni Josh ve Ben’le tanıştırınca Edition’la yolculuğumuz başladı. Bu kadar özel bir markanın proje süreçlerine dahil olduğum için çok mutluyum.

Bodrum Edition’da hazırladığınız ve en çok tercih edilen yaza özel lezzetler hangileri?

Belirli bir yemekten ziyade onun yaşattığı deneyime daha çok önem veriyoruz. Tabii ki Peru ve Latin esintili yemekler göze ve kalbe en çok hitap eden yemekler. Biz hem trendleri takip ediyoruz hem de Türkiye’nin kendisi gibi zengin ve köklüyüz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Demi Moore'un "The Substance" Galasındaki Çiçekli Tarzını Nasıl Buldunuz?
Demi Moore'un "The Substance" Galasındaki Çiçekli Tarzını Nasıl Buldunuz?

Demi Moore'un "The Substance" Galasındaki Çiçekli Tarzını Nasıl Buldunuz?

2 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery