ONLINE OKUMAKİÇİN TIKLAYIN!
Sağlıklı ağız temizliğinden, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar Ayurveda tıp geleneğinde bir şifa tekniği olarak bilinen "Oil Pulling"i mercek altına aldık.
Dermatolog Dr. Ayfer Aydın ciltte güneş lekelerinin nasıl oluştuğunu anlatırken, güneş lekelerinin tedavisi için alternatif çözüm önerileri sunuyor.
Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul, kış mevsimiyle birlikte artan kronik yorgunluğun nedenlerini ve belirtilerini açıklarken; kronik yorgunluğu önlemek için tavsiyelerde bulunuyor.
Dr. Ayfer Aydın diş gıcırdatmadan, aşırı terleme ve migren problemlerini çözmeye kadar botoksun kırışıklık dışında hangi alanların tedavisinde kullanıldığını anlatıyor.
Dr. Ayfer Aydın göz kapağı estetiği hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyor.
Dr. Ayfer Aydın göz altı morluklarının neden oluştuğunu anlatırken; göz altı morluklarının tedavisi için önerilerde bulunuyor.
Uzman Klinik Psikolog Cansu Güney, psikolojik travmanın nedenlerini ve sonrasında gelişen stres bozukluğunun nasıl tedavi edilebileceğini anlatıyor.
Hastalık değil kozmetik bir sorun olan çatlaklar vücutta sıklıkla genetik yatkınlık yani yapısal nedenlerle oluşuyor. Dr. Ayfer Aydın vücutta oluşan çatlakları ele alırken, en etkili tedavi yöntemlerini anlatıyor.
Ağrılarınızın altta yatan nedenini hiç merak ettiniz mi? Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul, bu konuda başarılı bir tespit sağlayan Nöralterapi hakkında bilinmesi gerekenlerden, hangi alanda uygulandığına kadar detaylı bir bakış sunuyor.
Aklınız sürekli geçmişe mi takılıyor yoksa hep gelecek planları üzerine mi düşünüyorsunuz? İçinde bulunduğunuz an'a ne kadar odaklanıyorsunuz? Uzman Psikolog Cansu Güney, an'da kalabilmenin önemine değinirken, içinde bulunduğunuz an'a odaklanabilmeniz için önerilerde bulunuyor.
Dr. Hüseyin Nazlıkul, M.D. PhD, duygusal açlık yaşamayı önlemenin yollarını anlatıyor.
Aklınız sürekli alıverişte mi? Aklınızda sürekli satın alma fikri varsa alışveriş bağımlılığı yazısına göz atın.
Dr. Hüseyin Nazlıkul, M.D. PhD, bahar alerjisi olarak da bilinen mevsimsel alerjinin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatıyor.
Uzman Klinik Psikolog Cansu Güney, iştah kaybı olarak da bilinen anoreksiya nervoza hastalığının nedenlerini ve tedavisini anlatıyor.
Dr. Sabri Burhanoğlu, irritabl bağırsak sendromu ve psikoloji arasındaki bağlantıyı anlatıyor.
Dr. Sabri Burhanoğlu antisosyal kişilik bozukluğunun nedenlerini, genetik ve çevresel faktörlerin önemini ve nasıl tedavi edildiğini anlatıyor.
Bir durum karşısında sürekli mutlu hissetmeye çalışmak olarak görülen ‘toksik pozitiflik' kavramını ele alıyoruz.
Sosyal fobi hakkında merak edilen her şeyi mercek altına aldık.
Kaşıntının pek çok farklı türü vardır. Bu yazının konusu psikolojik kaşınmalar.
Değişen iklim koşullarının ruh sağlığımıza bir yansıması olarak ortaya çıkan eko anksiyete ile ilgili merak edilenleri, Uzman Psikolog Cansu Güney kaleme aldı.
Bakterilerin neden olduğu sivilceleri hızlıca kurutan anti-enflamatuvar özellikli bu ürünler makyaj çantanızın vazgeçilmezi olacak. Sivilcelerle savaşmada yardımcı olacak en etkili 10 ürünü bir araya getirdik.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna neden olan en önemli faktör nedir? Bir çocuğun hiperaktif olduğu nasıl anlaşılır? Hiperaktiflik nasil gecer? DEHB iyileşir mi? Dikkat eksikliği kalıcı mıdır? Dikkat Eksikliği ilerlerse ne olur? Dikkat eksikliği hangi vitamin eksikliğinden olur? Hiperaktivite çocukluk döneminde ortaya çıkan psikolojik bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde aşırı hareketlilik olarak ortaya çıkan bu dürtüsel bozukluk çoğu zaman şımarıklık olarak ifade edilir fakat durum böyle değildir. Hiperaktif çocuklar bu davranışları isteyerek yapmazlar yani kontrol edemezler. Bu çocuklar dikkatlerini toplamakta, herhangi bir yerde sabit durmakta zorlanırlar.
Öfke, öğrenildiğinde kontrol edilebilen bir duygudur. “Öfke nasıl kontrol altına alınır?” Mercek altına aldık.
Merhaba, bugün size yeni doğan kulak şekil bozuklukları ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Yeni doğan kulak şekil bozuklukları gerçekten çok sık gördüğümüz bir durum. Yaklaşık yüz doğan bebeğin 30'unda kulak şekil bozukluğu var. Ancak bunların yaklaşık yüzde 5 10'luk kısımlarının tedaviye ihtiyacı vardır. Kulak şekil bozuklukları hafiften ağırı kadar birçok formda olabilir. En çok gördüğümüz kulak şekil bozuklukları, kepçe kulak gerken kulak.
Ses kısıklığı, normal şartlarda net olan seste meydana gelen değişiklikler nedeni ile oluşur. Ses boğuklaşmaya başladı ise sebeplerinin araştırılması gerekir. Seste meydana gelen anormal değişiklikler hastalık olmasa da herhangi bir hastalığın belirtisi olabileceğinden dikkate alınması önem taşır.
Uyku Felci halk arasında “karabasan” olarak da bilinir. Psikolojik ve fizyolojik bir rahatsızlık olmakla birlikte insanlar inanışları gereği dini açılardan yorumlamaktadır. Kültürel olarak da değişik inanışlara konu olmuştur. Farklı kültürlerde de bu konuya bilimselin dışında dini inanışlarla bakılmıştır. İnanışlardan bazılar şu şekildedir.
Grip en çabuk nasıl geçer? 1 günde gripten nasıl kurtulurum? Gripten kurtulmanın yolları nelerdir? Koronavirüs salgınıyla birlikte, görülme oranı oldukça düşen grip şiddetli bir yayılma etkisiyle geri döndü. Peki grip nedir? Korunmak için neler yapmalıyız?
Uyku bozukluğunun psikolojik nedenlerini masaya yatırdık.
Sürekli değişen duygusal duyum ve davranışlar olarak bilinen pasif agresif kişilik bozukluğunun nedenlerini ve tedavisini mercek altına aldık.
Akneli cilt ne cinsiyet ne de yaş ayrımı yapıyor. Peki, hem ergenlikte hem de yetişkinlikte görülen aknelerin tedavisi nasıl olmalı?
Depresyon hemen hemen çoğu kişinin yaşantısında sık sık yer alan bir ruhsal bozukluktur. Bazı kişilerin günlük yaşantısında kendisini belli eder, bazı kişilerin ise belli dönemlerinde kendisini belli eder. Bu durumda depresyon; majör ve minör olarak ikiye ayrılır.
Gözaltı mortluğu neden ortaya çıkar? Göz çevresi gençleştirme tedavileri nelerdir?
20'lik diş ağrısı: Belirtileri ve tedavi yöntemleri - 20'lik dişlerin büyümesi sırasında sıkça yaşanan ağrı, şişlik ve hassasiyet gibi belirtileri ve bu sorunların nasıl tedavi edilebileceğini öğrenin.
Sivilce sorunu, pek çok kişinin ortak problemidir ve özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Ancak, yaşla birlikte sivilcelerden kurtulmak da zorlaşabilir. Ciltteki yağ oranının artması, hormonal değişiklikler ve yanlış beslenme gibi nedenlerle sivilce oluşumu kaçınılmaz hale gelebilir. Neyse ki, evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ile sivilcelerden kurtulmak mümkündür.
Alındaki sivilceler can sıkıcı olabilir, ancak doğal yöntemlerle onlardan kurtulmak mümkün. İşte size alındaki sivilceleri yok etmek için basit ama etkili çözümler...
Anksiyete, herkesin hayatında zaman zaman yaşadığı bir duygu durumudur. Ancak, bazı insanlar için anksiyete belirtileri o kadar yoğun ve sık yaşanır hale gelebilir ki, günlük hayatlarını olumsuz etkilemeye başlar. Bu durumda, anksiyete tedavisi gerekebilir. Anksiyete belirtileri, nedenleri ve en etkili tedavi yöntemlerini birlikte inceleyelim.
Renk körlüğü, hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilen bir durumdur. Renk körlüğü belirtileri ve teşhis yöntemleri hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.. Unutmayın, doğru teşhis ve tedavi hayat kalitenizi artırabilir!
Ozon tedavisi, birçok hastalık ve rahatsızlık için alternatif bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ozon tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri inceleyeceğiz. Nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir?
2013 yılından bu yana Lyme hastalığı ile mücadele eden Bella Hadid, bir süre önce kariyerine ara vererek uzun süreli tedavi sürecine başlamıştı. Uzun süredir sosyal medyadan uzak duran Bella Hadid, hastalığı ve tedavi süreci hakkında paylaşım yaparak sevenlerine ‘iyi olduğu' mesajını verdi. Tedavi süreci boyunca yanından bir an olsun ayrılmayan köpeğiyle ilgili olarak, “Tanrı, meleğimi korusun” dedi.
Yaza birkaç ay kalmışken çoğu kadının bitmeyen derdi selülit yine gündemde. Nedir, neden oluşur, nasıl azaltılır? Selülit hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulacaksınız.
Günümüzde artan estetik beklentiler ve gelişen teknoloji sonucunda çapraşık dişleri düzeltmek için yeni bir metot var; Lingual Ortodontik Tedavi. Dr. İlkay Toptan Kone, ‘görünmeyen diş teli tedavisi' olarak da bilinen Lingual Ortodontik Tedavi hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattı.
Hücresel tedaviler, tıp ve biyoteknoloji alanında yeni bir dönemin kapılarını araladı. Dermatoloji ve medikal estetik alanında hekimlerin ilgi odağı haline gelen eksozom yaşlanmayı geciktirme tedavilerinden saç dökülmesine dek birçok alanda güvenilir ve etkin çözümler sunuyor.