200gr pişmiş bal kabağı püresi
120gr Hindistan cevizi yağı veya sıvı yağ
240ml badem veya Hindistan cevizi sütü
100gr Hindistan cevizi şekeri
280gr beyaz un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı muskat
1/2 çay kaşığı tarçın
5-6 adet kakulenin iç taneleri
Üzeri için az miktarda çikolata
Not: Hem glütensiz hem de vegan bir muffin denemek isterseniz, beyaz un yerine yulaf unu da tercih edebilirsiniz.
1. Fırını 165 derecede ısıtın.
2. Bal kabağı püresi, yağ, süt, şeker ve sirkeyi orta boy bir kasede karıştırın.
3. Ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştırın.
4. İki karışımı birleştirin ve topak kalmamasına dikkat ederek karıştırın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
5. Yağladığınız muffin kaplarına hazırlamış olduğunuz karışımı paylaştırın ve üzerlerine doğranmış veya damla çikolata ilave edin.
6. Sıcak fanlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.