(2 adet kruvasan)
Kaplama İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı su
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü
İç Dolgu İçin Malzemeler:
3 avuç badem
4 yemek kaşığı kadar küçük parçalar halinde doğranmış tereyağı
100 gr kadar pudra şekeri
1 yumurta
Ahududu Dolgusu İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı ahududu reçeli/jöle
1 tatlı kaşığı mısır unu/mısır nişastası
10 adet ahududu
Üzeri İçin Malzemeler:
Badem parçacıkları ve pudra şekeri
Hazırlanışı:
Önce şekerli su kaplamasını yapın. Suyu, şeker ve vanilya özü ile şeker eriyene kadar birkaç kez karıştırarak 3-5 dakika kaynatın. Sonrasında soğumaya bırakın. 175 derecede ısınması için fırınınızı ayarlayın. Bu sırada badem, tereyağı ve pudra şekerini tamamen karışana kadar çırpın, üzerine yumurtayı ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve bir kenarda bekletin. Bu işlem sonrasında ahududu reçeli ve mısır ununu küçük bir tavada karıştırın. 2 adet kruvasan alıp üzerlerini şekerli su kaplamasıyla fırçalayın. Bir fırın tepsisine kruvasanları yerleştirin ve her birinin ortasından yatay bir kesim yapın. Kruvasanların içine önce iç dolguyu sonrasında ahududu karışımı ve ahududu tanelerini ekleyip 12-15 dakika pişirin. Servis ederken badem parçacıkları ve pudra şekeri serpin.
Malzemeler:
2 adet kruvasan
2 dilim jambon
2 dilim cheddar peynir
2 dilim domates
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
Üzeri İçin Malzemeler:
Taze maydanoz ve frenk soğanı
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180°C'de ısıtın. Kruvasanları ortadan ikiye kesip fırın tepsisine dizin. Kruvasanları jambon, peynir ve domates dilimleriyle doldurup dilediğiniz baharatlarla lezzetlendirin. Peynir eriyene kadar 8-10 dakika pişirin. Doğranmış taze otlar serpip servis edin.
2 adet kruvasan
2 adet haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
1 adet ince doğranmış taze soğan
4 dilim jambon
2 adet marul yaprağı
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
Hazırlanışı:
Yumurtaları soyup bir dilimleyici kullanarak küçük kareler halinde kesin veya çatalla ezin. Mayonez, hardal, kereviz ve soğanı karıştırın. Tuz ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Kruvasanları ikiye bölün ve tereyağı ile iç kısımları yağlayın. Jambon, yumurta harcı ve marul yaprağını ekleyip servis edin.