Yeşil Domatesli Garnitür Sos

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, yeşil domatesli garnitür sos tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
24 Kasım 2020 Salı 16:58 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Malzemeler:

  1. 1 kg yeşil domates
  2. 2 elma (1 tanesi küp küp doğranmış,1 tanesi de kabuğuyla rendelenmiş)
  3. 30 gram kabak çekirdeği
  4. 25 gram dut kurusu(Un halinde de olur)
  5. 1 çay kaşığı kakule tohumu
  6. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  7. 2 adet yıldız anason
  8. 1 adet tarçın çubuğu
  9. 1 yemek kaşığı çiğ elma sirkesi
  10. 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

  1. Domatesleri önce karbonatlı suyun içinde 20 dakika bekletip, temizleyin. Ardından arkasına keskin bir bıçakla ‘+’ işareti yapın ve tencerede kaynattığınız suyun içerisine atın.
  2. Domatesin kabukları kolayca etli kısmından ayrılana kadar kaynatın.
  3. Ardından süzün ve üzerine soğuk su ekleyin.
  4. Daha sonra yine bıçakla dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Elinizle içindeki çekirdekleri mümkün olduğunca temizlemeye çalışın. Çünkü yeşil domates zaten ekşi olacağından çekirdekleri ekşiliğini daha da artırabilir.
  5. Sonrasında rondodan geçirip, püre haline getirip, tekrar tencereye alın.
  6. Daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyip, sekiz 10 dakika kadar pişirip, altını kapatın. İçerisinden yıldız anasonu ve tarçını çıkarın.
  7. Soğuduktan sonra isterseniz içine iki yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Kavanozlara bölün ve dolapta beş ile yedi gün arasında muhafaza edin.
  8. Etlerin, buharda pişirdiğiniz sebzelerin yanına çok yakıştığı gibi; kızarmış ekmek üzerine lor peyniri ardından bu sosu sürerek çok şık bir aperatif hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Sevgililer Günü Makyajı İçin Taylor Swift'ten İlham Alın

Sevgililer Günü Makyajı İçin Taylor Swift'ten İlham Alın

3 dakika okunma süresi
“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

1 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi
Başrollerini Giray Altınok Ve Ezgi Mola'nın Paylaştığı ‘Başka Bir Sen'den İlk Tanıtım

Başrollerini Giray Altınok Ve Ezgi Mola'nın Paylaştığı ‘Başka Bir Sen'den İlk Tanıtım

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı