Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

2 Nisan 2020 Perşembe 16:38 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
YENİ KEŞİF: KOMBUCHA

Altı yıl önce kendi sağlığı için evde fermente ederek içmeye başladığı kombucha’yı bugün Kombucha 2200 adlı bir marka haline getiren Esra Özcan, bilmeyenler için kombucha’yı tüm yönleriyle anlattı.

Kombucha nedir?

Fermente edilmiş; soğuk içilen; hafif asitli; kendinden gazlı; probiyotik; yararlı enzim ve aminoasitler içeren sağlıklı bir içecek alternatifi. En basit tarifiyle hafif bir çay sirkesi denilebilir. Kaynaklar kombucha mantarının Uzak Doğu kökenli olduğunu ve dünyada 2200 yıldır varlığının bilindiğini söylüyor.

Kombucha 2200’ün içeriği?

Ürünlerin içeriğinde çay, su, şeker pancarı şekeri ve kombucha kültürü bulunuyor. 2200 markasının tüm aromaları gerçek çiçek, baharat ya da meyve ve sebzelerin soğuk sıkımları ile yapılıyor. Şu anda altı aromamız var. Sade, yasemin, lavanta, ananas-hibiskus, zencefil ve zerdeçal-chili-karabiber.

Kombucha'nın bağışıklığa nasıl bir etkisi var?

Bağışıklık sistemi ve daha birçok vücut içi mekanizma için sağlıklı bağırsak florası çok önemli. Sağlıklı bir bağırsak florasının olmazsa olmazı ise probiyotikler. Probiyotik dediğimiz şey de; bağırsak duvarlarında yaşayan, çoğu laktik asit bakterileri grubundan olan, beslenme yoluyla yeterli miktarda alındığında kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalar. Probiyotiklerin bağırsak florasının dengesini sağlayıp zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engelleme, bazı mineral ve vitaminlerin biyo yararlanımını artırma ve bağırsak geçirgenliğini düzenleme gibi pek çok işlevi bulunuyor. Vücudumuzda probiyotiklerin yararlarının görülebilmesi için bu mikroorganizmaları içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Doğal yoldan probiyotik almamızı sağlayacak gıdaların başlıcaları: Kombucha, sirke, yoğurt, kefir, boza ve tarhana gibi fermente edilerek oluşmuş besinler.

Nasıl içelim?

Tüm probiyotik gıdalar aç karnına tavsiye ediliyor. Ancak biz kombucha’yı yemek sırasında dahi gün boyu ne zaman istersek o zaman içiyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

15 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği