Vegan Granola

Vegan Granola tarifi.

YAZAR: Büke Şedele
5 Nisan 2021 Pazartesi 17:24 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Vegan Granola

İri Taneli ve Kıtır Granola (Rafine Şekersiz ve Vegan)


Malzemeler:

  1. 2 elma rendesi
  2. 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
  3. 85 gr maple/agave/elma özütü
  4. 20 gr Hindistan cevizi yağı (Aromasını yakıştırıyorum, dilerseniz çıkarıp zeytinyağını artırın)
  5. 50 gr zeytinyağı
  6. 200 gr dilediğiniz çiğ kuruyemiş (Tarifte çiğ kaju, ceviz ve badem kullandım)
  7. 200 gr yulaf
  8. 4 yemek kaşığı susam/haşhaş/keten tohumu
  9. 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

Fırını 150 dereceye ayarlayıp önden ısıtın.

Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Elmaları tarçın, dilediğiniz doğal sıvı tatlandırıcı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Kısık orta ateşte elmalar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp soğutun.

Bu sırada kuruyemişleri doğrayıp kısık ateşte 5-10 dakika boyunca kavurun ki aromaları yükselsin ve lezzetli yağları ortaya çıksın.

Elmalı karışım oda ısısına gelince; kuruyemişler, tohumlar ve tuz ile birlikte yulafa ekleyin. Hepsini güzelce karıştırın.

Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine karışımı ince bir katman halinde yayın. (Katmanın çok kalın olmaması sonucun iri taneli ve kıtır olması için önemli.)

Fırını 130 dereceye düşürüp hiç karıştırmadan yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin.

Fırından çıkarıp yine hiç karıştırmadan tel üzerinde soğutun.

Granolanız soğuduktan sonra iri parçalara bölün, eğer bir yüzü yumuşaksa 130 derecede 15-20 dakika daha fırınlayın ve yine telde soğutun.

Not: Hava geçirmez ortamda altı hafta boyunca dayanacaktır.

Chia Tohumu ile Hazırlanan 3 Pratik Tarif

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Sağlıklı 7 Gece Atıştırmalığı

EN ÇOK OKUNANLAR

19 MART 2025

19 MART 2025

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Cemiyetin Ünlü Simaları Watergarden İstanbul'da Bir Araya Geldi

Cemiyetin Ünlü Simaları Watergarden İstanbul'da Bir Araya Geldi

1 dakika okunma süresi
Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

10 dakika okunma süresi
2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

29 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları