Malzemeler:
Yapılışı:
Fırını 150 dereceye ayarlayıp önden ısıtın.
Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Elmaları tarçın, dilediğiniz doğal sıvı tatlandırıcı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Kısık orta ateşte elmalar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp soğutun.
Bu sırada kuruyemişleri doğrayıp kısık ateşte 5-10 dakika boyunca kavurun ki aromaları yükselsin ve lezzetli yağları ortaya çıksın.
Elmalı karışım oda ısısına gelince; kuruyemişler, tohumlar ve tuz ile birlikte yulafa ekleyin. Hepsini güzelce karıştırın.
Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine karışımı ince bir katman halinde yayın. (Katmanın çok kalın olmaması sonucun iri taneli ve kıtır olması için önemli.)
Fırını 130 dereceye düşürüp hiç karıştırmadan yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkarıp yine hiç karıştırmadan tel üzerinde soğutun.
Granolanız soğuduktan sonra iri parçalara bölün, eğer bir yüzü yumuşaksa 130 derecede 15-20 dakika daha fırınlayın ve yine telde soğutun.
Not: Hava geçirmez ortamda altı hafta boyunca dayanacaktır.