MALZEMELER:
1. 100 gr kuzu döş kıyma
2. 100 gr dana döş kıyma
3. ½ adet kuru soğan
4. 1,5 çorba kaşığı Toz boziç
5. 1 çay kaşığı karabiber
6. 1 çay kaşığı tuz
7. 1 tatlı kaşığı pul biber
8. 2-3 çorba kaşığı kaynar su
9. 1 diş sarımsak
10. 2 çorba kaşığı zeytinyağı
11. 4 adet küçük şiş
Servis için:
1. 2 adet lavaş ekmek
2. 1 çorba kaşığı toz boziç
MALZEMELER: Sosu için: MALZEMELER: Taco Adana için: Salsa Fresca MALZEMELER: Chilli sos için: Ceviche sos için: Tigermilk için: Zeytinyağı tozu için: Levrek Ceviche Nasıl Yapılır: MALZEMELER: Kuru kekik
1. 6 adet patlıcan
2. Zeytinyağı
3. İç harç için:
4. Zeytinyağı
5. 1 adet yemeklik doğranmış soğan
6. 300 gr kıyma
7. 2 diş sarımsak
8. 2 adet sivri biber
9. 1 adet domates
10. 5 – 6 dal maydanoz
11. Tuz
12. Karabiber
2. 1 su bardağı su
3. Tuz
4. Karabiber
5. Süslemek için:
6. 6 adet çeri domates
7. 3 adet sivri biberKarnıyarık Nasıl Yapılır:
1. Patlıcanları alacalı soyun.
2. Bıçağınızın ucuyla küçük çizikler açın ve derin yağda kızartın.
3. Kızaran patlıcanlarınızın üzerine hafif tuz serpin. Patlıcanlarınızın ortasını açın ve parçalanmayacak şekilde içini ezin.
4. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın.
5. Isınan tavaya soğanları ekleyin ve yumuşatın.
6. Kıymayı ekleyin ve soteleyin.
7. Sarımsağı ince doğrayın ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve sotelemeye devam edin.
8. Biberleri ince doğrayın, domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin.
9. Domatesler kendini bırakana kadar kavurun.
10. İç harcınızı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, karıştırın.
11. Hazırladığınız patlıcanların içini hazırladığınız iç harçla doldurun.
12. Üzerini, domates ve biberle süsleyin.
13. Bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün. 200 derecede 15 – 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
1. Tortilla ekmeği için:
2. 100 gr kuru mısır
3. 8 gr lime ya da limon suyu
4. 2,5 litre su
5. 8 gr tuz
6. 6 gr kalsiyum hidroksit (Sönmüş kireç)
1. 50 gr kapya biber
2. 15 gr Meksika biberi
3. 6 gr sarımsak
4. 250 gr kuzu kıyma
5. 50 gr kuyruk yağı
6. 4 gr tuz
7. 5 gr pul biber
1. 50 gr kuru soğan
2. 80 gr Domates
3. 50 gr Kapya Biber
4. 50 gr Yayla/Köy Biberi
5. 2 gr Sarımsak
6. 5 gr Maydonoz Yaprağı
7. 5 gr Frenk Soğanı
8. 3 gr Lime Suyu
9. 5 gr ZeytinyağAdana Kebap Nasıl Yapılır:
1. Adana kepap için bütün malzemeyi zırhta veya bıçak yardımıyla ya da blender'da çekin ve iki saat buzdolabında dinlendirip şişe geçirdiğiniz kebapları kömür ateşinde pişirin.
2. Tortilla ekmeği için malzemelerin tümünü derin bir tencereye alıp kaynatın.
3. Kaynayan karışımı 24 saat dinlendirin.
4. Daha sonra süzüp mutfak robotu yardımıyla hamur haline getirin.
5. Ardından 30 gramlık bezeler hazırlayın. Bezeleri incecik açıp gözleme gibi pişirin.
6. Salsa Fresca için malzemeleri kaşık salata gibi olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin çekirdeklerini kullanmayın ve bütün malzemeleri karıştırın.
7. Maydanozları tel inceliğinde kıymaya çalışın, saçta pişirdiğiniz tortilla ekmeklerinin üzerine kebaplarınızı yerleştirin, üzerine hazırladığınız Salsa Fresca ve maydonozu ekleyip servis edin. Afiyet olsun!
1. 200 gr deniz levreği
2. 200 gr yeşil elma
3. 5 gr zeytinyağı tozu
4. 1 gr maldon tuz
5. 10 gr chilli sos
6. 10 gr mürdüm eriği
7. 10 gr kırmızı soğan
1. 50 gr kırmızı şarap sirkesi
2. 1 adet chilli biber
3. 25 gr toz şeker
1. 10 gr arpacık soğan
2. 75 gr yeşil elma
3. 50 gr zeytinyağı
4. 20 gr soya sos
5. 20 gr pirinç sirkesi
1. 10'ar gr portakal, lime, limon ve greyfurt suyu
1. 1'er gr tabasco, kişniş tohumu ve sarımsak
1. 25 gr zeytinyağı
2. 25 gr maltose
1. Ceviche sos için arpacık soğanlar sotelenir, rendelenmiş yeşil elmalar eklenir.
2. Soya sosu, zeytinyağı ve pirinç sirkesi eklenir.
3. Simmer'da 5 dakika piştikten sonra robottan çekilir.
4. Zeytinyağı tozu maltosec ve zeytinyağı robotta birbirine karıştırılır.
5. Tigermilk için portakal, greyfurt, limon ve lime suyu; tabasco, kişniş tohumu ve sarımsak ile bir gece dinlendirilip süzülür.
6. Chilli sos için 250 gr kırmızı şarap sirkesi fine burnoise doğranmış 5 adet chilli biberi ile birlikte ocakta çektirilir.
7. İçerisine 100 gr toz şeker eklenip soğutulur.
8. Burnoise doğranmış yeşil elmalar chilli sos ile marine edilir.
9. Üzerine tigermilk'te 1 dk pişirilmiş levrek parçaları koyulur.
10. Üzerine dilimlenmiş mürdüm eriği ve kırmızı soğan koyulur.
11. Ortasına ceviche sos sıkılır.
12. En son zeytinyağı tozu koyulur.
13. Levreklerin üzerine maldon tuz eklenerek bitirilir.Afiyet olsun!
1. 8 adet kabak çiçeği
2. 80 gr taze ricotta peyniri
3. 1 burrata peyniri
4. 60 gr krem peyniri
5. 1 patlıcan
6. 1 kabak
7. 1 yeşil biber
1. Tuz & değirmen karabiber
2. 100 gr un
3. 1 soda
4. Zeytinyağı
5. 3 adet domates
6. Taze fesleğen yaprağı
7. 1 sarımsak
8. 1 limonKızarmış Kabak Çiçeği:
Kızartma Yağı Hazırlanışı:
1. Ricotta, burrata ve krem peyniri bir kapta karıştırılır ve tuz, biber ve kekik eklenir.
Kabak ve patlıcan minik küp olarak doğranır ve az zeytinyağı ile ısıtılmış tavada 2 dakika pişirilip peynir karışımına ilave edilir.
2. Domates sos için ayrı bir tavada az zeytinyağı eklenir, sarımsak ve fesleğen yaprakları ilave edilir.
3. Küçük küp doğranmış biber eklenir, biraz sotelenir.
4. Daha sonra aynı şekilde küçük küp doğranmış domatesler eklenir.
5. Tuz ve biber eklenir, 5 dakika pişirilir.
6. Ayrı bir kasede un, tuz, biber, yarım kaşık zeytinyağı ve soda karıştırılır.
7. Bu karışıma daha sonra kabak çiçeği batırılıp kızartılır.
8. Kabak çiçeklerinin içindeki tohum parçaları alınıp peynir ve sebze karışımı ile doldurulur.
9. Unlu karışıma kabak çiçekleri komple batırılır, kızgın yağda altın rengi alıp kıtırlaşana kadar kızartılır.
10. Kızartma yağının yeterli kızgınlıkta olmasına dikkat etmek gerekir aksi takdirde çok yağ çekeceklerdir.
11. Kızartma bittikten sonra havlu peçete serilmiş bir tepside bir süre bekletilir.
12. Servis tabağına domates sosu koyulur.
13. Kabak çiçekleri domates sosun üzerine koyulur.
14. En son ince rende ile limonun kabukları biraz rendelenip kekik ilave edilir ve servis edilir. Afiyet olsun!
Sonbahar İçin Fit ve Lezzetli Tatlı Tarifleri
İzmir'in Yöresel Yemekleri ve Tarifleri
Ünlü Şeflerden Pratik Yaz Tatlısı Tarifleri
SAĞLIKLI VE PRATİK SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 Aralık Aylık Burç Yorumları
“The Devil Wears Prada: Müzikali”nin Kırmızı Halı Şıklığı
Gotham Ödülleri 2024 Kazananlar Listesi
Hamid Merati-Kashani'den Unutulmaz Parfümlerin Sırrı
2024 Gotham Ödülleri'nin En İyi Kırmızı Halı Görünümleri